L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 11 de desembre del 2021

PLE DESEMBRE 2021: Expliquem els capítols (ingressos/despeses) del pressupost 2022


El ple va aprovar el pressupost presentat pel govern  Compromís-PSOE per al 2022 amb els propis vots i de l'Esquerra, (fotografia superior), amb unes xifres bàsiques d’ingressos i despeses de 17.142.118 euros, un 6,43% més que el del 2021. És el pressupost més alt presentat per Compromís, amb govern en solitari o en coalició, des del 2011.

Josep Llácer, alcalde accidental, presentava els pressupostos que havien estat responsabilitat de l'alcalde Sergi Gonzàlez, responsable de la Hisenda Municipal, i absent de la sessió per la recent paternitat. La nostra enhorabona.    

Josep Llàcer va explicar les xifres del pressupost del 2020. Quan a ingressos, els primers tres capítols fan referència a les quantitats previstes per impostos com IBI urbana i rústica, així com les corresponents a taxes, mentre el 4 seria majorment de les i transferències que rep l'Ajuntament de l'Estat, comptant en el capítol 9 el préstec previst per a finançar tot el sistema d'enllumenat i quadres elèctrics del casc urbà i la platja.

  

La dreta local, PP-Ciudadanos, vota en contra del pressupost

En l'apartat de despeses, cal indicar un augment del capítol de personal, que sobrepassa els 9 milions,conseqüència de, entre altres coses, la pujada salarial fixada pel govern espanyol als funcionaris del 2%, així com els compromisos adquirits d’incorporació de personal per a serveis socials, després que el Ple aprovara per unanimitat l’adhesió al contracte programa de la Conselleria de Serveis Socials. També hi ha prevista la incorporació d’un enginyer ambiental, que es considera important perquè cada dia les exigències mediambientals són més grans i la necessitat d’aquest perfil, cada vegada més important, per a les administracions públiques.

En el capítol 2, despesa corrent, s'assembla molt a la del 2021 i segons s'indicava es continuarà l'adjudicació de contractes per a serveis de diverses necessitats que té l’Ajuntament, cosa que comporta més eficiència en la utilització dels recursos municipals.

La despesa financera, capítol 3, compren els interessos dels préstecs i com remarcava Josep Llácer està al voltant de 23.000 euros, quantitat molt baixa comparada amb les que es pagaven en 2011 en accedir Compromís a l'alcaldia, i això es degut a la bona gestió pressupostària des d'eixe any i a la baixada grandíssima del deute municipal.

 

Quadre per capítols del pressupost 2022

 

El capítol 4 contempla les transferències a clubs i associacions locals, així com a la Mancomunitat de la Safor, entre altres institucions. Es manté la quantitat assignada per a clubs i associacions, 280.000 euros, tot i que es contempla un conveni extraordinari de 15.000 euros per al Centre Excursionista per a les activitats de la celebració del 50é aniversari i la celebració del Campionat d’Espanya de marxa nòrdica.

En el capítol d'inversions estan previstes les corresponents a programes infortics, millora dequipament  a la casa de la cultura i, sobretot, la despesa de 1,2 milions deuros, finançada per préstec, per a dur endavant  el projecte de renovació  de tots els llums i quadres elèctrics del municipi per tal d'aconseguir un sistema molt més eficient i que també ajudarà bona cosa a baixar  la factura  de la llum. El govern municipal vol presentar aquest projecte a l’IVACE per a poder rebre ajudes i/o subvencions per a reduir el cost que té per a Tavernes.

Quan al pagament de deute (capítol 9) hi ha previst 348.000 euros, quasi la meitat que es va pagar l'any passat, i això es degut a que enguany i del romanent del 200 s'ha amortitzat capital per anticipat superior al milió d'euros.