L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dijous, 2 de desembre del 2021

Joan Cogollos va ser jutjat ahir per pressumptes danys a un policia local d'Oliva, fets que sempre ha negat i que no apareixen en el video presentat per la defensa.

 

Desenes de persones de diversos col·lectius de la Safor, majorment de la Plataforma Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Safor Valldigna, del moviment 15M, amics, alguns arribats de Tavernes, i afectats per desnonaments  es van concentrar ahir davant dels jutjats de Gandia convocats per la PAH Safor-Valldigna per donar suport i ànims al valler Joan Cogollos, que ahir va comparéixer  davant  el jutjat número1 de lo penal de Gandia acusat, segons l'escrit del fiscal, de danys i insults a agents de les forces de seguretat.
 
 
 
L''escrit del fiscal basat en la denuncia de l'agent afirma que Joan Cogollos, de 72 anys en el moment dels fets,  es va abalançar sobre un agent de la policia local d'Oliva en un suposat forcejament i l'hauria “llançat contra una paret” i li havia causat danys, de manera violenta, en el muscle i en l'uniforme de l'agent municipal. A més, quan formava part d'una "barrera humana" que intentava parar el desnonament hauria proferit "frases amenaçadores" contra els agents entre les quals s'inclouen expressions com “no teniu dret a fer això, no teniu per què ser ací, anar-vos a la merda, Policia de merda que hi ha en aquest país!”.
 
 
Joan Cogollos ha negat sempre tots els fets i inclús va renunciar a un primer acte de conciliació que només li suposaria una multa perquè seria reconéixer la seua culpabilitat. 
 
En el judici, els agents de la Policia Local d'Oliva, segons fonts jurídiques presents en la vista, van canviar la seua versió dels fets i, després de la presentació de proves de la defensa sobre tot un vídeo enregistrat per un Guàrdia Civil, van assegurar que la presumpta agressió de l'activista septuagenari es va produir després dels fets, quan ja tot havia acabat. No obstant això, l'agent de la Guàrdia Civil  que va gravar durant 15 minuts  va afirmar que eixos moments de tensió només es van produir al principi. L'agent de paisà de l'institut armat ha declarat que es va quedar després d'haver deixat de gravar i  la situació ja estava molt calmada. 
 
 
 
Set agents de la policia loc altres de la Guàrdia Civil han declarat durant el judici. També ho han fet dues monges que van presenciar el desnonament, a més de l'edil d'assumptes socials de l'Ajuntament d'Oliva i el seu assessor. Les monges, d'avançada edat, han assegurat que van presenciar una actitud vehement per part dels agents de la Policia Local d'Oliva i que al principi van espentar als manifestants que van arribar a eixir del cordó policial per a intentar negociar.

 
Raúl Burgos, advocat de l'activista, a l'entrada dels jutjats i abans del judici ja havia manifestat que al video s'observa tota la seqüència dels fets, una prova que “hauria de ser determinant”, perquè es  “una filmació completa de tot el que va passar” on es pot veure que tots els activistes presents en el desnonament van exercir “una resistència passiva, en la qual no hi ha cap agressió ni cap violència”. Després del judici, Burgos considerava que havia demostrat que alguns agents mentien i que no havia hagut cap contacte entre l'acusat i l'agent de la Policia Local. 
 
 
 
 
Tot a pesar dels vídeos aportats per la Guàrdia Civil, el fiscal va mantindre la petició de pena d'un any i mig de presó, a més d'una multa. El judici, que es va perllongar moltes hores amb les declaracions ha quedat llest per a sentència.
 
En acabar el judici, Joan Cogollos ha eixit del jutjat amb un cartell ben visible on deia "Gràcies" a tots aquells col·lectius que li han mostrat el seu suport.
 
NOTA: les fotografies les hem preses del facebook "Acampada Safor Valldigna". El nostra agraïment