L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 28 de desembre del 2021

INFORME: El projecte de ronda de circumval·lació es presenta avui dimarts per a l'exposició pública

 

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament presenten avui dimarts el projecte de la variant de la carretera CV-50 (ronda de circumval·lació) al seu pas per Tavernes i la connexió amb la N-332 abans d'iniciar el tràmit d'exposició pública.

La presentació del projecte, a càrrec del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, pot aclarir la solució triada per als accessos dels camins rurals i com es pensa resoldre el problema d'inundabilitat del polígon del Teularet. Cal pensar que la permeabilitat de l'AP-7 i la millora del pas riu Vaca són una quimera davant la nul·la resposta del govern de Madrid al greu problema de Tavernes, creat per la mateixa AP-7 en circular sobre talús i no sobre pilars.

Són dos dels temes fonamentals a resoldre en el projecte -altres serà l'enllaç amb la N-332- i que no es coneix la solució pensada perquè les sol·licituds de reunió del regidor d'Urbanisme, Josep Llácer, amb els màxims responsables de la Conselleria per conéixer el projecte no han donat fruit.  I diguem: ¿Silenci de la Conselleria per no repetir el cas de la CV-60?

Tavernes té present les inundacions i perjudicis als camps per grans grans pluges i una solució no satisfactòria, com ens ha indicat el regidor d’urbanisme Josep Llácer, "obligarien a l’Ajuntament a al·legar, si el consistori considera que no es dóna solució i és minimitza el problema d’inundabilitat”.  

El traçat sobre vista de satèl·lit del territori valler 

 
Les gestions de Compromís desbloquegen un projecte pendent durant 15 anys
 
Les gestions efectuades pel govern de Compromís en les passades legislatura està donant els seus fruits després de dècades de bloqueig de la ronda amb els governs del PP en la Generalitat i a Tavernes. La situació va arribar a tal extrem que fa més de 15 anys que el govern del PP a la Generalitat van informar d’un projecte, que després es publicitava en el DOGV del 28 de març del 2006, i del qual mai es va saber res més ni es va dur a cap.

Adjudicació del projecte de circumval·lació en el 2006, del qual mai no hem sabut res



Aquest projecte coincidia en el temps amb l’execució del Vergeret, zona on hi havia una reserva dotacional de 28 metres d’amplària per fer passar la ronda i que desaparegué. Això, unit a l'eliminació de la canalització i millora del riu Vaca que va dur a cap el govern de M.Rajoy,  que facilitava els terrenys per a la ronda de circumval·lació, va obligar al govern de Compromís a la recerca d'alternatives per construir eixa via tan necessària per a Tavernes.

En la legislatura 2011-2015 la Generalitat governada pel PP no va atendre cap de les demandes del govern municipal de  Tavernes, tot i les reunions mantingudes per l'aleshores alcalde Jordi Joan amb el secretari autonòmic.

La situació va canviar en la passada legislatura (2015-2019) i les gestions, primer de l'alcalde Jordi Joan i després continuades pel regidor d'Urbanisme, Josep Llàcer, amb  el cap de Servei de Mobilitat, Txema Torner, i el subdirector general de Mobilitat, Josep Llin,  donaren el seu fruit i es va iniciar la redacció del projecte, oferint un primer avanç l'abril del 2019.

  

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat va dur a cap fa uns mesos el pla de participació pública del projecte bàsic de la ronda de Tavernes conegut com a “Variant de la carretera CV-50 a Tavernes i connexió amb la N-332”, així com per completar el projecte l'informe de l’avaluació ambiental i l'Estudi d’Integració Paisatgística. La situació sanitària de pandèmia va descartar en aquell moment la presentació presencial i es va optar, tal com vam informar detalladament, per una enquesta en el web de la Conselleria.

Ara sembla ser - com diguem els valencians- que ja va de bo, tot i que un projecte d'aquestes característiques pot tardar 4/5 anys en el temps abans de vore com disminueix dràsticament els més de 15.000 vehicles diaris que passen pel casc urbà de Tavernes.