L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 12 de desembre del 2021

PLE DESEMBRE 2021: Tavernes demana al Consell de Ministres l'aplicació de diverses mesures en favor dels agricultors

 

El ple de Tavernes va aprovar per unanimitat la declaració institucional impulsada per Compromís en defensa de l’agricultura valenciana, on es demana al Consell de Ministres que rectifique el Real Decret 15/2020, que contempla en una de les disposicions que qualsevol persona que tinga ingressos per la seua activitat agrícola, ha de cotitzar obligatòriament com autònom i el revoque abans de la seua modificació. 

L'alcalde en funcions, Josep Llàcer, va agrair a Javier Escrihuela, regidor d'agricultura en la passada legislatura de Compromís, la iniciativa de presentar la proposta en el plenari per al seu debat i aprovació. 

Javier Escrihuela, el segon per l'esquerra, i el regidor actual d'Agricultura, Emili Enguix, el segon per la dreta, en la concentració fa una setmana en defensa de l'agricultura valenciana

El text aprovat demana al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació de l’Estat que s’implique en donar una solució que afecta a l’agricultura Espanyola i al Ministeri de Traball i Economia social que no apliquen les mesures en les inspeccions de treball fins que el Consell de Ministres faça una valoració de com repercuteix l’aplicació del RD.

Aquesta resolució s’ha de notificar a la Conselleria d’Agricultura perquè intervinga a favor dels interessos del llauradors/productors agrícoles valencians, al Senat perquè siga tractada i a la Delegació de Govern  als efectes escaients.

El text assenyalava que el RD obliga el pagament de quotes d’afiliació a la Seguretat Social com autònom agrari del sistema especial als treballadors per compte propi,  en una quantitat entre 230 i 250 euros al mes. L’obligació afecta tots els productors que obtinguen ingressos agraris, quan fins ara afectava aquells que obtenien mes del 50% de les seues rendes totals per la venda dels seus productes agrícoles o ramaders.

 

 

En el cas de Tavernes, recorda el text proposat per Compromís, les noves imposicions tributaries fan que el petit agricultora valler no tinga cap incentiu per continuar l’ activitat agrícola, cada vegada més infravalorada i deixa entendre una voluntat recaptadora, sense pensar la situació que travessen els agricultors.

 El text indica que eixe decret portarà a cessar l’activitat de molts agricultors, perquè tindran més despeses que  ingressos, en una activitat a temps parcial  que és estacional,  amb la venda en una  època  molt  concreta  i  un difícil relleu generacional.

La declaració institucional recorda que eixa mesura incrementa la situació d’abandó dels llauradors, abandonats pel Govern de l’Estat  en una crisis derivada dels tractats Europeus amb Països  Tercers i l’entrada de cítrics amb problemes fitosanitaris, a més de crisis de preus per baix de cost de producció.