L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 23 de desembre del 2021

El PP i PSOE, entre altres grups, rebutgen destinar 12'3 milions a la lluita contra les plagues del camp valencià

 

 L'esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) presentada per Compromís i on es demanava una partida per a lluitar contra les plagues que assolen el camp valencià no ha estat aprovada en comptar amb el vot en contra dels grups del PSOE, PP, ERC-BILDU, PNB i Junts, i haver sumat els vots a favor de l’Esquerra Confederal  - el grup on s’integra Compromís -  Ciudadanos i Teruel Existe

El senador de Compromís Carles Mulet ha recordat que l’esmena pretenia destinar un total de 12,3 milions en exclusiva per al País Valencià perquè fora destinada a les plagues vegetals que estan assolant el camp valencià. El senador ha assenyalat que “parlem del Cotonet, de Xylella, poll roig de Califòrnia, arnes de les prunes, mosca de l’olivera, taca negra… i tantes i tantes amb les quals el Govern de Madrid ha deixat sola a la Conselleria d’Agricultura, dificultant la seua gestió i damunt desmantellant els laboratoris de sanitat vegetal existents en el territori valencià”.

 

Mulet ha recordat que la principal plaga, la del Cotonet de Sud-àfrica, que està assolant al territori valencià, "és responsabilitat directa del PP i PSOE, partits que van votar a favor de la ratificació del tractat comercial amb Sudafrica, i ens van deixar sols en contra d’aquest acord, que ens ha portat la ruïna del sector. Els ho vam advertir i se'n reien de nosaltres quan els l’advertiem. Ara, la verborrea i promeses d’aquests partits és pur cinisme, ja que tenien a les seues mans evitar aquesta situació però no en van fer cas”.

 


 

Esmena rebutjada

L'esmena presentada per Carles Mulet García, senador de Compromís, estava adreçada directament al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació perquè dedicara eixa partida de 12'3 milions i es contemplara dins de "Sanitat de la producció agrària" i dedicat als programes de sanitat vegetal del País Valencià, i com a justificant de la presentació el senador indicava que el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació col·labora ben poc en la lluita contra les plagues en la nostra autonomia, per la qual cosa plantejava que eixos 12'3 milions s'establiren com la col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura en aquesta matèria.