L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 22 de desembre del 2021

EL PASSAPORT COVID: Ja s'ha autoritzat l'ampliació del seu ús i expliquem amb detall on cal presentar-lo

 Arxiu - Una dona mostra el certificat COVID Digital de la Unió Europea.

 

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha autoritzat la prorroga fins el dia 31 de gener de l'exigència del passaport covid, que continua essent obligat presentar en els llocs on era precís i a més s'amplia a tota l'hostaleria i restauració, sense tindre en compte l'aforament i a altres establiments com gimnasos o cinemes i tots els llocs on pot menjar i beure. Continua essent obligatori l'ús de màscara en interiors i quan no es pot mantenir la distància a l'aire lliure i la prohibició de fumar a terrasses o quan no hi haja prou distància entre persones.

 On s'ha d'entrar amb certificat covid?

- A l’interior de bars i restaurants. No cal a les terrasses de bars i restaurants.

- Per a accedir a sales de joc i apostes.

- En discoteques i pubs musicals.

-  En espais de casament, celebracions i festivals de música.

- En visites a les residències de gent major o en les visites als malalts d'hospitals.

- Llocs públics on es pot menjar i beures com els cinemes, circs o sales multifuncionals.

- Gimnasos, on també s'ha de dur mascareta. S’haurà de presentar el certificat a les instal·lacions esportives, a les piscines cobertes i als centres recreatius.

- També per a l’accés a tots els espais amb servei de restauració en allotjaments turístics.

- L'Aforament a cinemes, teatres, auditoris i museus pot tornar al 100%.

- No hi ha màxim d’espectadors als partits de lligues professionals de futbol i bàsquet, però la cabuda màxima serà del 80% a pavellons i del 100% als estadis a l’aire lliure.

Ús de màscareta

L’han de dur les persones majors de sis anys en qualsevol lloc tancat. En els mitjans de transport per terra, mar o aire. També és obligatòria a l’aire lliure si hi ha aglomeracions de persones i quan no es pot mantenir la distància d’1,5 metres. La Generalitat recomana continuar amb l’ús de la màscara en espais a l’aire lliure que no siguen platges o espais naturals.