L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR : 2.990
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 30.689

diumenge, 3 de gener de 2021

Els impostos que pagarem el 2021: no hi ha pujada en cap impost

 
Tavernes no pujarà els impostos enguany com tampoc els va pujar l'any passat i, diguen alguns el que diguen, no s'han pujat ni les taxes (fem, aigua potable...) ni els impostos des de l'any 2012 excepció de l'IBI, del qual en parlem després. 
 
No es varen pujar impostos l'any passat, el 2020, ni tampoc es pujaran el 2021 perquè el ple no ha aprovat cap pujada per enguany, com ja hem dit en altres ocasions, cal que el ple aprove modificar un impost o una taxa sempre l'any anterior a la seua aplicació.
 
Fa uns dies parlàvem de les taxes, on vam dir que no anaven a pujar en el 2021, i que es mantenien igual des del 2012. Ho podeu llegir a l'enllaç. Avui parlem dels impostos. Podeu consultar el web del Ministeri i comprovar que els impostos municipals com Circulació de Vehicles, el de Construccions, Instal·lacions i Obres... etc. tampoc no han pujat. Comproveu-ho 

PARLEM DE L'IBI
 
L'IBI és un impost que SÍ que ha tingut variacions des del 2007, obligat pel "cadastrazo" aprovat pel PP en el 2006. Eixe any el govern popular va aprovar les pujades a aplicar durant 10 anys acollint-se a la llei que facilita aplicar així l'actualització dels valors cadastrals. Seran molts els veïns i veïnes que segur que recorden que es va duplicar els valors cadastrals dels immobles, i això va dur a pujades de l'IBI,  en alguns casos de vora el  doble.
 

 
Les pujades de l'IBI foren continues per això fins a l'any 2014, quan es van paralitzar després que Compromís aconseguia de Gerència de Cadastre la rebaixa del 20% dels valors cadastrals. Unes rebaixes dels valors cadastrals que continuaren anys successius fins arribar a vora el 33%.  Amb això, l'IBI va ser el mateix el 2014, el 2015 i el 2016. 
 
Després de la sentència que afectava l'IBI de solars i terres urbanitzables sense construir, l'any 2017 es va actualitzar el coeficient municipal , i eixe mateix coeficient s'ha aplicat el 2017, 2018, 2019, 2020 i s'aplicarà també enguany, el 2021. Són 5 anys anys sense cap variació de l'IBI. Es diga el que es diga.
 
L'IBI no afecta només habitatges (cases, pisos i apartaments) en ser un impost que compren distints conceptes: solars, terres urbanitzables, garatges, amb càlculs diversos. L'Ajuntament, o si voleu el govern de Compromís, com es pot vore en els quadres, globalment percep quantitats semblant des del 2012. 
Al web del Ministeri d'Hisenda, només hem trobat les referències del 2018-2019. Com veieu no s'han modificat els valors aplicats. I  han estat els mateixos en aquest 2020 perquè el plenari no havia aprovat cap modificació per enguany, com tampoc l'ha aprovada per al 2021.   

 

Cap comentari: