L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 8 de gener del 2021

12 de febrer del 1983: L'última nevada a la Valldigna



El dia 12 de febrer del 1983 havia estat plovent quasi tot el dia. Feia fred, molt de fred. Era un dia semblant al d'avui, una pluja persistent, no queia amb massa quantitat, i una boira que, com se sol dir a Tavernes pasturava per la Muntanya de les Creus. Vista des del poble, la boira semblava immenses quantitats de coto-en-pèl que s'entestava a caminar, d'un costat a l'altre de la muntanya,  amb un moviment ascendent. 
 

 


 A la vesprada, entre les 3 i les 4, la pluja va anar canviant i es va entremesclar amb els primers flocs de neu que, a poc a poc i talment com avançava el dia i es feia fosc, guanyaven a una pluja que ja esdevenia neu. No va ser una gran nevada ni va caure neu a poalades, i va durar només unes hores, però va ser suficient per enfarinar les muntanyes i, fins i tot, les teulades i carrers.  Res a vore amb la nevada de principis del mateix mes de febrer de l'any 1954 o les nevades posteriors d'eixa dècada, però la presència de la neu, com és habitual, a la nostra ciutat sempre és un esdeveniment. 



 

Aquella darrer nevada (12 de febrer del 1983) va deixar les imatges que publiquem preses algunes l'endemà diumenge de matí i que ara, quasi 40 anys després recuperem. Tindre la neu a ca nostra només va ser cosa d'un dia, car eixe mateix dilluns tota la que hi havia sobre la ciutat es va fondre i,  tot seguit la de les muntanyes.

 

Les fotografies ens permeten també apreciar com era el Tavernes d'aleshores, i sobre tot eixa imatge que molts vallers i valleres no coneixen dels sequers, abans d'integrar-se en la trama urbana vallera. 

Agraïm les fotos que ens haveu enviat després de la publicació del post. 

Fotos: MFBE/ AB/ EEE/