L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 19 de gener del 2021

PLENARI GENER 2021: L'Ajuntament sol·licita a l'IVACE una ajuda per a millora del Polígon el Pla


L’Ajuntament de Tavernes va aprovar ahir per  unanimitat dels assistents a la sessió (presencial o virtual) una proposta de la regidoria de Foment que dirigeix Josep Llácer, de Compromís, mitjançant la qual s’aprova sol·licitar una ajuda a la Generalitat per efectuar diverses millores en el Polígon el Pla.

Josep Llácer va explicar que hi ha un projecte signat per l’enginyer industrial municipal i una “Memòria tècnica normalitzada”, denominada “Millora i modernització del polígon industrial El Pla”, que preveu una despesa de 200.000,00 euros per al polígon.

Així mateix el regidor va explicar que hi ha una convocatòria d’ajudes de  l’Institut  Valencià  de  Competitivitat  Empresarial  (IVACE),  per  a projectes d’inversió de millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics, a càrrec del pressupost de l’exercici 2021, i dins d’aquesta convocatòria l’Ajuntament sol·licita l’ajuda. 

 

La proposta va ser aprovada per unanimitat, no obstant la portaveu del PP, Eva Palomares, va assenyalar que aquesta mateixa subvenció ja s’havia demanat i s’havia perdut, segons ella, per la falta de diligència i deficient gestió del govern municipal.

Unes paraules que molestaren i enfadaren al regidor Josep Llacer que li recordava a la portaveu– cal dir que eixe fet ja s’ha explicat en altres ocasions en el plenari- que el govern municipal en el seu moment havia gestionat bé, i com tocava, el tramit administratiu de l’anterior subvenció, havia realitzat les gestions i projectes que calia i havia adjudicat les obres de millora. I recordava Llacer de nou que va ser l’empresa adjudicatària qui, en el moment de l’execució, va renunciar. I no es van poder iniciar les obres dins del terminis que marcava la convocatòria de subvenció.

Cal saber, i ja ho hem dit algunes vegades, que una empresa  que s'ha presentat a una licitació i se li ha adjudicat l'obra, pot renunciar a executar-la. Recordem el cas de l’adjudicació de l’ascensor del cementeri, cosa que va dur a mesos d’endarreriment perquè, quan això passa, l’Ajuntament ha de procedir a una nova adjudicació amb el que comporta de pèrdua de temps i retard de gestió.

És el procediment administratiu que cal seguir i que, com també va recordar Llácer  en un altre moment de la sessió plenària, un/a regidor/a cal que conega el procediment a no ser que l'obvie per usar aquestes situacions, o semblants, per a fer demagògia.