L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 21 de gener del 2021

L'Ajuntament recorrerà la sentència contra els festivals alhora que gestiona un emplaçament alternatiu


El govern municipal de Tavernes recorrerà la sentència que obliga a l’Ajuntament a evitar que la música dels festivals estivals es deixe sentir dins dels habitatges, tal com han demanat a un grup de 27 estiuejants en considerar l’activitat musical com a molesta. La sentència no diu res de prohibir o deixar d’organitzar-los però les mesures posen molta dificultat per celebrar-se en el lloc actualment habilitat.

El regidor de l'Àrea de Festivals, Josep Llácer, de Compromís, al respecte del que afirma la sentència que l'Ajuntament no va actuar per evitar els problemes, recorda que després les primeres queixes veïnals es van redistribuir per complet els espais del recinte, es va canviar l'orientació dels escenaris, alhora que es van indicar als denunciants que l'Ajuntament treballava en un lloc alternatiu on traslladar les pròximes edicions dels festivals, espai que informem en la fotografia superior.

Josep Llácer, regidor responsable de l'Àrea de Festivals

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Festivals que dirigeix el regidor de Compromís, ja treballava en solucions alternatives i tal com ací van avançar i explicar el passat mes de febrer, amb ocasió de la sol·licitud presentada pel Festival Octupus, s’havien iniciat gestions per poder habilitat una zona alternativa que poguera acollir la gran presència d’assistents i tot el que comporta una organització d’aquesta classe d’espectacles, i s’havia triat el sector 17 (Els Marenys 2A), en la zona sud de la playa vallera.

El lloc triat seria la franja d'uns 300 metres situada front a la mar, pràcticament a primera línia, entre el final de la zona de l'Entrada de Magraner i l'Entrada Motoret`, a la qual s'hi accedeix per l'Entrada del Valenciano.  Una zona separada de la urbanització de la platja i on el presumpte “soroll molest” de la musica i actuacions dels conjunts no arribaria.

El Marenys 2A compta amb un pla urbanístic encara no desenvolupat i amb moltes terres propietat majorment de bancs. La crisi del 2009 va paralitzar les actuacions urbanístiques, i des d’aleshores roman amb moltes terres abandonades. Els  avantatges d’aquesta ubicació és una afecció mínima als estiuejant per estar separada de la urbanització, disposar d’espai per a ubicar tota la infraestructura i estar al costat mateix de la mar.

 

  Els festivals, un impuls turístics per al nom de Tavernes

El govern de l’Ajuntament de Tavernes ha impulsat i promocionat la celebració d'esdeveniments musicals, i considera que la política duta a cap aquests vuit anys ha estat molt beneficiosa per a la ciutat i la platja, que ha reviscolat en molts aspectes a més de ser els festivals un gran altaveu en la promoció i el treball de donar a conèixer Tavernes i la platja, inclús fora de les fronteres espanyoles. I està disposat a buscar alternatives.

També ha contribuït especialment la gran qualitat i el gran cartell musical que sempre han presentat, sobre tot el Festival Iboga, que ha atret sempre a milers d’espectadors (sobre els 45.000 segons l’organització), gràcies a una exquisida programació amb  personatges mítics sobre l’escenari com Emir Kusturica, Goran Bregovic, Julian Marley, el fill de Bob Marley , els  representants de Grècia en Eurovisió Koza Mostra, la mítica banda Babylon Circus al costat de molts grups i intèrprets espanyols.

Emir Kustorika Iboga 2017

Els festivals, un impuls per a l'economia de Tavernes a l'estiu

L’activitat del festival, amb independència de la promoció turística que representen per a la platja, tenen directament beneficis en la restauració i hostaleria, i en general qualsevol negoci de la platja, un fet que en diverses ocasions ha reconegut el president de l’associació d’empresaris de la platja, ACEPLAT 

Goran Bregovic Iboga 2014

La denuncia d’aquests 27 estiuejants - tots no són forasters- suposa una gran pèrdua econòmica a tot el sector que manté activitat a l'estiu. Si hem de fer cas a les manifestacions del seu president Santi Escrivà i que ací ja hem publicat “son diners en que es guanyen diners, amb increments del 30% en el negoci” però també hi ha els efectes col·laterals que beneficien l’economia vallera en forma de més contractes en tots els sectors per atendre els milers de visitants d’eixos dies.

Molts sectors de l'economia vallera giren al voltant de l'activitat generada a l'estiu i una part important es ressentirà si finalment, s'han de suprimir els festivals, cosa que el govern municipal de Tavernes no esta disposat a que passe en considerar que amb la defensa de la celebració d'aquests esdeveniments musicals es beneficia Tavernes i són a més una eina important de promoció de la nostra platja i del turisme.