L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 10 de gener del 2021

Avui comencem una setmana de molt de fred, temperatures baixes i que durarà fins al diumenge que ve


La borrasca Filomena ha deixat zones completament nevades i risc extrem en moltes zones del País Valencià i la seua retirada es convertirà en l'entrada d'una onada de fred que durarà segurament fins dijous que ve, amb mínimes de -10 °C, segons l'avís emés per l'Agència Estatal de Meteorologia (AemetT). Dalt hi ha el mapa de previsió de temperatures d'avui.

Un embossament d'aire fred en altura (una gota freda) creuarà l'Estret i ens deixarà inestabilitat. Les temperatura en altura (a 5400 metres) serà de menys de -30 °C i les previsions assenyalen pluges irregulars fins demà dilluns. Es confia en una cota de neu per a avui diumenge entre 700-800 m., però la pluja pot desplomar la cota i nevar en cotes fins a 400 metres. El mapa següent ens dóna la previsió.

Aquesta situació AEMET  preveu que dure fins al dijous, sobretot a l'interior peninsular, amb una probabilitat del 80%. 

Demà dilluns s'espera l'entrada per l'oest d'un anticicló atlàntic, i la seua arribada ens durà un gran descens de les temperatures nocturnes, amb gelades generalitzades a l'interior peninsular, molt fortes en zones de muntanya i zones planes cobertes de neu, cosa que afectarà l’interior del País Valencià.

La matinada d’avui diumenge fins al dilluns és produirà ja aquesta baixada de temperatures que continuarà la nit del dimarts, amb temperatures mínimes inferiors a -10 °C en aquestes zones de muntanya i àrees planes amb superfície nevada. Es donarà fins i tot la circunstància que en llocs de l'interior no se superaran els 0 °C de temperatura màxima, o fins i tot es quedaran per davall d'aqueix registre.

 

En el cas de Tavernes i també la zona de vora mar del voltant, s’espera una setmana de fred, amb temperatures baixes, entre 1ºC i 3ºC com a temperatures mínimes, mentre les màximes seran del voltant dels 11°C fins el dimarts. A partir de dimecres gaudirem d'un petit augment de les temperatures, les mínimes estaran entre 3°C i 6 °C i les màximes no passaran de 16 °C. I així pràcticament  fins el diumenge.