L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 4 de gener del 2021

Reis d'Orient a Tavernes


 
Els patges de Ses Majestats els Reis d'Orient han instal·lat sis bústies reials perquè tots els xiquets i xiquetes hi puguen dipositar les cartes que els dirigeixen demanant els regals que esperen rebre la nit màgica de demà, dia 5 de gener.
 
Fins avui dilluns és el temps que s'hi poden posar les cartes a les bústies que hi ha a l'Ajuntament, Braç Treballador, Poliesportiu, Plaça dels Sequers, Parc del Cantalot i la Tourist Info de la platja perquè els patges les arrepleguen. Ara cal esperar amb il·lusió que els Reis d'Orient acomplesquen tots els desigs del nostres menuts i menudes.
 
 
Els Reis d'Orient arriben demà dimarts, dia 5, i recorreran els carrers del poble per a saludar i repartir els regals als menuts. Ja saben que tots i totes s'han portat molt bé, i ara cal un darrer favor: enguany cal saludar-los des dels balcons, finestres o terrats de les nostres cases per a protegir-nos, totes i tots, del virus. Enguany, per les circumstàncies que vivim no hi ha cavalcada de reis

Cal també recordar que a Tavernes tota la vida s'ha dit els Reis d’Orient i demà serà la Nit de Reis. No veiem massa encertat fer calcs lingüístics de fora - tot i que s'està imposant bastant-  i dir que els reis són mags, juxtaposant dos substantius per formar Reis Mags. Potser podríem dir que els reis són màgics, però millor tornar a la tradició i els orígens genuïns valencians: els Reis d'Orient per nomenar a Melcior, Gaspar i Baltasar.

Reis d'Orient, cavalcada i bústia... tres noms a emparar i emprar en aquests dies. Només cal un poc de voluntat.

Què els Reis d'Orient facen realitat els somnis i il·lusions de tots i totes.