L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 1 de gener del 2021

Covid-19: El darrer balanç diari de l'any 2020


Comencem l'any nou amb els nostres millors desitjos a tots i totes i també amb l'esperança d'arribar a una normalitat on els abraços i besos amb les persones que estimem i ens estimen siguen la nova normalitat. També des de la confiança d'arribar a l'estiu amb una Covid-19 vençuda, tal com se'ns diu, perquè el seu venciment ens farà a tots més lliures. 

La primera informació de l'any ve referida precisament a la Covid-19, i és el balanç del dia d'ahir, últim del 2020. I no hem d'oblidar que el virus no entén de fronteres, ni edats ni professions, ni estatuts socials... però tampoc entén de canvi d'anys i hem de mantenir-nos ferms en la precaució i en seguir totes les recomanacions. 


✅ 🔴 Ahir es van registrar 2.832 contagis i 10 defuncions, 60 menys que el dia anterior.


✅ 🔴 La Incidència Acumulada (IA) al País Valencià a 14 dies va pujar en 13'3 punts i es va situar a 390'73 casos per cada 100.000 habitants.  ÉS LA INCIDÈNCIA ACUMULADA MÉS ALTA DE TOTA LA PANDÈMIA.

✅ 🟢 Va haver 10 defuncions. És la menor xifra de defuncions diària des de novembre


✅ 🔴 Hi ha hagut 2.832 NOUS CONTAGIS. És la tercera xifra més alta de contagis.

✅ 🟢 Ha BAIXAT el número d'hospitalitzats respecte al dia 30  (49 menys), un descens del 2,8% i el d'ingressats en UCI roman igual que ahir.

✅ 🔴 La Incidència Acumulada a 14 dies de la Comunitat se situa en 390,73 casos per cada 100.000 habitants. És la Incidència Acumulada MÉS ALTA de tota la pandèmia. Ahir era de 377,40. Ha PUJAT la incidència en 13,33 punts. Segons l'OMS una IA superior a 250 es considera de risc extrem.

✅ 🔴 S'han registrat 30 nous brots: 8 a la província d'Alacant, 4 en la de Castelló i 18 en la de València. El total de contagis d'aquests 30 brots és de 132 persones, amb una mitjana per brot de 4,40 persones.

Són dades, basades en l'informe de V. Bufort, i que ens serveixen per a reflexionar sobre quina ha de ser la nostra actuació i com ens hem de plantejar, sobre tot les reunions familiars.

Sigueu feliços en aquest començament d'any.