L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 1 de gener del 2021

Ariana Savall i Petter Udland Johansen inauguren el dissabte, dia 2, l'any musical del CIMM de la Valldigna. El concert es repeteix diumenge a Benifairó

  

 Arianna Savall i Petter Udland Johansen (Conjunt Hirundo Maris) obrin la programació del 2021, demà dissabte dia 2 a les 20'30 hores, en l'almassera del monestir de Santa Maria de Valldigna, amb entrada lliure fins a completar aforament, en un concert organitzat pel Centre d'Investigació i Interpretació de la Música Medieval (CIMM).

Arianna Savall i Petter Udland Johansen presenten "Cants del sud i del nord" (programa al final del text) com a un viatge que enllaça elMediterrani amb la Mar del Nord. Una travessia musical en la qual cobra protagonisme el so de les brillants arpes de Arianna i el violí Hardanger de Johansen. Si sumem els colors de la mandolina i els més inesperats del Dobro, instrument de corda gens habitual fora del bluegrass, s'envia un missatge sobre la universalitat de la cançó, així com sobre els viatges transatlàntics de les antigues balades medievals.
 

 Arianna Savall ha mamat des del bressol la música antiga gràcies als seus progenitors, Montserrat Figueras i Jordi Savall, dos dels grans impulsors de la interpretació de la música antiga a Espanya. Arianna però,  ha sabut sintetitzar les substàncies congènites i les adquirides, creant una personalitat artística interessantíssima, pura evocació del passat i projecció cap a un futur que ella també contribueix a crear.
 
Els concerts tenen accés gratuït i el seu aforament estarà regulat conforme a les normatives vigents. L'organització assegura als assistents totes les mesures de seguretat estipulades, com són el distanciament entre el públic, l'ús de gel hidroalcohòlic i la necessitat d'utilitzar màscara durant tot el concert. 
 
 
 

 
El concert es repeteix el diumenge dia 3 a les 12 del migdia a l'Auditori de Benifairó. Cal reservar les entrades per les limitacions de l'aforament. Cal indicar que, segons les nostres informacions, no queden entrades per a Simat.
 
 
Un any de gran treball en el CIMM

La directora i coordinadora de programació, Mara Aranda, ha destacat com a balanç del que ha estat el primer any del CIMM “el ferm compromís de la Mancomunitat i la Conselleria de Cultura per continuar mantenint la programació del centre en aquesta etapa en el qual el món de la cultura en general s'està reconfigurant, igual que tota la realitat que hem conegut en tots els àmbits, i els concerts amb assistència de públic en particular”.

El centre actualment té en marxa els cursos de violes de roda, viola de braç, vents de llengüeta doble, organetto, percussió i veu amb la qual cosa el 2020 "ha estat un any en què s'han desbordat les previsions de concurrència d'alumnat de més de 20 països diferents". 

 

 

PROGRAMA DEL CONCERT

Cants del sud i del nord

Caritas abundat

Hildegard von Bingen (Alemanya1098 -1179)

Trobadors

Si ai perdut mon saber

Ponç D’Ortafà s.XII

Amors, mercé non sia

Anonymus S.XII

Trouvères

Efforcier m’estuet ma voiz

Gautier de Coinci s.XIII

Cantiga de Santa Maria instrumental

Minne Lieder

Unter der Linden

Walther von der Vogelweide (Alemanya, 1377-1445) Arr. A.Savall

Wes mich mein bül

Oswald von Wolkenstein/ Arr. P.U.Johnasen

Suite de Cantigas de Alfonso el Sabio

Balades medievals noruegues

Äsmund Fraegdegjeva

Rolandskvadet

Anonym, Norwegen/ Arr. P.U.Johansen

Cants sefardís

Ya salió de la mar

La rosa enflorece

Yo me enamorí de un ayre

Arranj. Arianna Savall

Scarborough fair

Trad. anglés s.XII / Arranj. A. Savall i P.U.Johansen

El Mariner

Balada catalana/ Arranj. A. Savall i P.U.Johansen

 

Conjunt Hirundo Maris

Arianna Savall  :  Soprano, arpa gòtica i arpa doppia

Petter Udland Johansen : Tenor, Hardingfele, fídula i cistre