L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 21 de gener del 2021

INFORME: L'Ajuntament disposa del "llum verd" per a iniciar els tràmits que duran a l'execució de la mota del riu Vaca

 

El regidor d’Urbanisme Josep Llácer, de Compromís, va confirmar ahir a la televisió valenciana “A punt”  (vídeo al final de la notícia) que l’Ajuntament ja disposa de l’autorització per poder engegar el projecte de construcció d’una mota que salvaguarde la zona del Vergeret de les inundacions del riu Vaca i complir alhora la sentència del Suprem (Fotografies: finques afectades per la sentència del Suprem).

Després de molts anys de gestions amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer des del govern de Compromís, dut a cap en múltiples reunions i gestions amb aquesta entitat de l’anterior alcalde Jordi Joan i del regidor Josep LLácer, el treball ha donat el seu fruit i el projecte de mota de defensa per al riu Vaca, després de les modificacions imposades des de la mateixa Confederació ja disposa del “llum verd” i pot iniciar els tràmits administratius de licitació i adjudicació.


Zona on s'ha de construir la mota de defensa del Vaca

 

Obres aprovades pel PP sense permís de la Confederació.

El projecte de mota en el riu Vaca, corregirà l'afecció com a zona inundable de la zona del Vergeret i Avinguda de les Corts Valencianes que afecta a un conjunt de blocs d’habitatges sobre els quals penjava la sentència de demolició.

Els edificis foren construïts sobre els anys 2007, en govern del PP, que va autoritzar la urbanització sense cap permís de Confederació, cosa que va motivar una denuncia d’aquesta entitat que es va judicialitzar. El cas va passar per totes les instàncies judicials fins arribar al Suprem que, finalment, va sentenciar en contra de l’actuació de l’Ajuntament governat pel PP i va ordenar que es revertirà la zona a la situació inicial, cosa que suposava la demolició dels edificis.

 

Inundació del Vergeret en una de les eixides del Vaca

Aquest va ser  un dels primers “embolaos” - junt a l'economia municipal, el deute, l'aparcament o la piscina-  en que es va trobar el govern de Compromís de Jordi Joan quan va accedir a l’alcaldia l’any 2011. La situació, molt complicada per als veïns/veïnes afectats,  va obligar a un seguit interminable de gestions, reunions i propostes amb la Confederació durant tota una legislatura, fins arribar a que Confederació es va comprometre a no demanar l’execució de la sentència però amb l’obligació de l'Ajuntament de solucionar la inundabilitat.


Reunió a Madrid dels alcaldes per demanar al govern de Rajoy que reprenguera el projecte del Vaca.  

 

L'anul·lació del projecte del Vaca pel govern de Rajoy ha endarrerit la solució final

La inundabilitat del Vergeret s’hauria solucionat amb el projecte de millora i canalització del Riu Vaca ja aprovat. Però quan va arribar al govern de l’estat el PP, el govern de Rajoy va paralitzar i anul·lar tot el projecte que ja estava en fase d’adjudicació d’obres, amb la qual cosa Tavernes, el Vergeret i el Vaca es quedaven sense solucions.

Una vegada el govern de Rajoy havia eliminat el projecte, calia cercar alternatives que, consensuades amb Confederació, determinaren en la passada legislatura la construcció d’una mota, començant la redacció i aprovació del projecte en el qual s’ha estat treballant els darrers anys. 

El comissari d'aigües de Confederació, junta a Jordi Joan i Josep Llácer, en la visita de treball per cercar una solució al problema del Vergeret

 Ara que el projecte està, segons ha indicat el regidor Josep Llácer, aprovat caldrà efectuar una forta inversió en obres, que pagarà majorment Tavernes, tot i que el govern municipal ja fa temps que gestiona ajudes amb el Ministeri i la Diputació perquè assumesquen part de les obres.

 El vídeo que ha emés "A punt" de la notícia