L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 20 de gener del 2021

La Junta de Govern Local aprova resoldre l’adjudicació de la urbanització Vergeret


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Tavernes ha aprovat resoldre l’adjudicació del Programa d’Aplicació Integrada del sector Vergeret a l’agent urbanitzador "Pro-Vergeret SL" per incompliment de les seues obligacions contractuals.

La Junta de Govern Local va prendre aquest acord que implica que serà l’Ajuntament qui assumeix la gestió directa per tal d’acabar la urbanització del "Sector Residencial Vergeret" i liquidar el contracte corresponent amb l’agent urbanitzador. 
 
El tema ha estat recurrent en diversos plenaris els darrers anys arran del procés administratiu de la resolució de l'adjudicació a "Pro-Vergeret SL" i on hem pogut saber que s'haurà d'esbrinar exactament que fa falta per acabar "Vergeret", atés que obres realitzades no s'ajusten exactament al programa i projecte d'urbanització. 
 
Entre altres qüestions a solucionar, sempre s'ha comentat estaria la modificació del projecte urbanitzador per ajustar-los a la realitat física, encabir el projecte de mota del Vaca que l'Ajuntament gestiona amb la Confederació del Xúquer per tal de poder legalitzar finques de la urbanització.
 
Acabar Vergeret implica construir el mur de defensa del Vaca en aquest punt

També s'ha de resoldre la devolució de quotes abonades de més per alguns propietaris als quals se'ls va prendre terres en el proces de reparcel·lació, qüestió que va suscitar un plet que va arribar a les més altes instàncies judicials amb l'anterior govern del PP, que va perdre els plets,  i que suposarà sobre els 160.000 euros que haurà d'abonar el govern actual.
 
El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, que en molts d'aquests plenaris ha qualificat "d'empastrà" tot el procés urbanitzador ha destacat que “assumir la gestió directa per part de l’Ajuntament és un pas més per tal d’acabar el Vergeret i posar fi, satisfactòriament, a molts anys de gestions i de treball que ha dut a cap el govern municipal de Compromís per desencallar i dur a terme la urbanització”.