L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 10 de gener del 2021

Electrificació del Golfo : No s'enterraran les línies pel mig dels horts. El projecte no ha canviat en res.

  

El projecte d'electrificació i urbanització del Polígon el Golfo no ha variat per a res, i continua com a únic projecte vàlid i per a executar el que hi ha aprovat,  que es pot consultar a l'Ajuntament des del passat mes de juny. 

Per tant:  no ha canviat per a res la situació de les terres que estan afectats pel traçat elèctric. No són certs alguns rumors que s'han escampat per la població de que hi havia canvis en el projecte i les línies s'enterrarien dins dels horts, cosa que ja ha desmentit l'Ajuntament.

La línia de mitjana tensió (20kv), declarada d’utilitat pública, que li donarà fluid elèctric transcorrerà des de la subestació elèctrica Valldigna, en el camí del Pla, fins al Polígon del Golfo, i travessarà les partides del Pla, Mançanet, Tol·lo, l’Abelló, Tremuja i el Golfo.

La línia elèctrica aprovada té uns 6 quilòmetres de longitud i:

-  estarà soterrada en el seu pas per camins rurals i l’AP-7.

- serà aèria quan travesse terrenys agrícoles particulars, tal i com estava previst en el projecte inicial, no s'enterrarà dins dels horts.

 

En conseqüència, quan Iberdrola instal·le la línia, no entrarà dins de les terres per a enterrar el cablejat d'una conducció subterrània ni res semblant. La línia anirà aèria per dalt de les terres.

L'Ajuntament encara la recta final del projecte d’electrificació i urbanització del Polígon del Golfo i aquests rumors infundats de destrossa de terres per rases enmig dels horts han sorgit quan  la pròxima setmana s’efectuarà la firma de les actes d’ocupació temporal dels terrenys per on transcorrerà la línia elèctrica. Això és el pas previ a l’inici de les actuacions que permetran dotar d’electricitat el polígon industrial.

 

El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, ha assenyalat que amb “l’electrificació tancarem definitivament el procés d’urbanització del sector industrial del Golfo que es va iniciar l’any 2003. La dotació de llum elèctrica al polígon, permetrà a l’Ajuntament concedir noves llicències i atraure noves empreses que generaran més ocupació a Tavernes”.

El projecte d’electrificació del Polígon del Golfo ha estat sotmés a 4 exposicions públiques, tant dels tràmits d’impacte ambiental com dels tràmits d’aprovació, sent publicats al tauler d’anuncis, la web municipal i notificat als propietaris.