L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dilluns, 25 de gener del 2021

INFORMACIÓ INTERESSANT: Què diu el decret de la Generalitat publicat avui al DOGV?


Per tal que els/les lectors/lectores tinguen coneixement exacte de les mesures de la Generalitat, publiquem allò que el decret publicat a l'últim DOGV (avui dilluns), amb les noves mesures, més restrictives, per les quals es limita la permanència de grups de persones en espais públics i privats, es prorroga la mesura de restricció de l'entrada i l'eixida de persones del territori del País Valencià, entre altres.

Les noves mesures, avançades ahir diumenge, estaran vigents fins al 15 de febrer i  s'adopten a causa de la "extrema gravetat" de la situació epidemiològica actual, tant pel que fa al nombre de contagis com a l'índex d'ocupació dels hospitals i llits d'UCI.
 
Que diu el decret? 

Com podeu llegir, el DOGV redueix "al màxim possible" els contactes socials i en espais públics els grups no seran de més de dues persones, llevat que siguen convivents, i en espais d'ús privat sol es permeten reunions de persones que pertanyen al mateix nucli o grup de convivència.

En la limitació de les trobades familiars o socials en el domicili i en l'espai públic, bé siguen espais tancats o a l'aire lliure, s'aplicaran les excepcions de cures a persones vulnerables (majors, menors), reunions laborals o institucionals i activitats en l'àmbit educatiu.

S'exceptuen de les limitacions establides en els apartats anteriors les següents situacions:

a) Les activitats no professionals relacionades amb la criança i les cures, com l'atenció i acompanyament a persones menors d'edat, persones majors, en situació de dependència, amb diversitat funcional o en situació d'especial vulnerabilitat.

b) La convivència alterna de fills i filles amb els seus progenitors o progenitores no convivents entre ells.

c) L'acolliment familiar de persones menors d'edat en qualsevol de les seues tipologies.

d) La reunió de persones amb vincle matrimonial o de parella que viuen en domicilis diferents.

e) Les persones que viuen soles, que podran formar part d'una altra única unitat de convivència formant una unitat de convivència ampliada. Cada unitat de convivència ampliada només podrà integrar a una única persona que viva sola. I la persona que viva sola podrà formar part exclusivament d'una unitat de convivència ampliada durant tot el període de vigència de la mesura