L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 11 de gener del 2021

La mar se'ns menja les platges

 

El fort temporal marítim va continuar ahir colpejant greument les platges valleres, més inclús que el dissabte, i els efectes eren ben visibles en forma de destrosses en alguns punts del cordó dunar i, sobre tot, en la arena, completament desapareguda com ja vam dir ahir a la Goleta. El treball de reposició darrer d'arena en aquesta platja una vegada més perdut.

  

 Ahir els embats de les ones del fort temporal, que segons les informacions dels organismes escaients arribaven fins a 4 metres en la nostra franja litoral, arribaren a saltar el cordó dunar en la plaça de Formentera i el carrer on hi ha el restaurant Mel de Romer. Per sort, res a vore amb el que va succeir durant el temporal de Glòria, ara fa quasi un any.

 

 Quant a la Platja de Tavernes, es confirma el que estem dient de fa uns anys. Cada vegada es nota més la disminució d'arena, i aquella gran arenal de metres i metres fins arribar a les ones, i que caminaves de pressa si no duies cap sandàlia perquè et cremaves el peu ha desaparegut. 

 

Els efectes de la transgressió marina, que de fa anys és tan evident a la Goleta, es deixa també sentir a la part nord de la Platja de Tavernes, la més acostada a la Goleta, on els temporals del passat hivern ja causaren destrosses en els primers edificis i es van "menjar" també part de l'arena.

 

Això va obligar a Costes a fer una actuació d'uns dies- res a vore amb les reposicions de la Goleta-  duran les quals es va traslladar arena d'altres punts de la platja on s'havia acumulat més i es va anivellar la línia de platja perquè els estiuejants pogueren gaudir millor d'aquest tram d'un centenar de metres. 

 

 Segurament eixa actuació també ha servit ara com ajuda a la defensa front als embats de les ones, encara que es sabut que quan la mar colpeja amb eixa força i ones tan altes res no atura els efectes. I això s'ha vist perfectament ara, on en amples zones de platja Tavernes on res no es va tocar, les ones han arribat també prop de les edificacions. 

 

 

Les platges valleres, i en general moltes de la Safor, calen d'un projecte ampli, ambiciós i que intente ser definitiu - amb la qüestió del canvi climàtic no sabem on anirem a parar- si volem salvar les dues platges de Tavernes, la de Piles, Bellreguard... i així fins Oliva.

 

Menys queixes en negatiu i actuacions i gestions a Madrid

 S'està perdent molt de temps en reposicions d'arena, a Tavernes i altres platges de la Safor, que després es comprova no serveixen per a res. Com a mínim hem perdut vuit anys, que són els que han passat des d'aquella esmena-demanda del diputat Joan Baldoví, de Compromís, perquè els pressupostos de l'Estat inclogueren una partida de 200 milions per al projecte que millorava i beneficiava la costa, des d'El Broquil fins a Oliva

 

 

Una esmena-demanda que, com no, el govern aleshores de Rajoy del PP va votar en contra,  els diputats valencians del PP inclosos, i que... mira per on!!! ara sempre que hi ha un episodi de maror, els populars  aprofiten l'ocasió per reclamar la solució que ells, quan governaven l'estat espanyol, van negar i van votar en contra. 

Per tant, el PP de Tavernes, valdria més que deixe d'actuar en negatiu i les reclamacions que fa en facebook les porte allà on cal, a Madrid, i obligar al seu partit que negocie amb seriositat - que fins ara no hem vist - amb la resta de partits solucions definitives.