L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 9 de gener del 2021

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Gandia, la gran esponja?

 

Llegim avui al diari Levante-EMV que les regidores de Sanitat de Gandia, Liduvina Gil, del PSOE, i la de Benestar Animal de Oliva, Anna Mena, del PSOE, no estan a favor de que Tavernes aculla el refugi d’animals i,  en especial la de Gandia, vol canvis (i radicals) en el projecte previst.

Tan radicals els canvis com que no volen el refugi a Tavernes, el volen a Gandia. I nosaltres, com que som un poc malpensats, i històries com que el peix gran es menja el menut en coneixem moltes...  ¿Caldrà que ens preguntem si els molesta que siga una localitat amb alcaldia de Compromís qui aculla el projecte, i no una socialista?

Les manifestacions que recull el Levante-EMV són les de regidora de Gandia, que textualment afirma “La ciudad (Gandia) tampoco quiere renunciar a disponer del núcleo zoológico en su término porque este es el municipio con mayor población del territorio que integran las tres comarcas y considera que, si es posible, el ayuntamiento debe evitar el desplazamiento de sus ciudadanos hasta Tavernes de la Valldigna cuando tengan que recoger un animal abandonado”.  Tot un atac a la solidaritat, a l'entesa i bon rotllet entre ciutats d’una “pretesa” mateixa comarca.

I si els de Tavernes o pobles de la Valldigna han d’anar a Gandia, què? O els de Xeraco o Xeresa... Això ja no es pregunta,  ja no hi ha desplaçament que valga.  Gandia actua contra l’esperit i voluntat comarcal de la descentralització, de que els serveis puguen estar escampats per altres localitats de la comarca i, deixar de ser la gran esponja, que s’ho “empassa” tot:  gestió d’Hisenda, gestió sanitària, gestió en molts casos de la SS, seu de la Mancomunitat, parc de bombers, etc. etc. 

Indica també que la perspectiva de 200 animals que acolliria Tavernes queda superada per una major quantitat només a Gandia. La xifra permeteu que la posem en dubte perquè, segons les nostres fonts, està molt lluny de la realitat.

Després de vegades, escoltes personatges “de la Safor” (majorment del món polític) lamentar-se del “desapego” que els valldignencs tenim envers el fet comarcal “de la Safor”, i ens acusen de voler ser només Valldigna i voler anar per lliure.

Sobre aquest projecte cal recordar que, mentre cap localitat de la Ribera oferia els terrenys,  va ser Tavernes qui fa un any va donar el pas endavant i en va oferir per poder desencallar el tema i crear el servei de refugi d’animals dins del grup Mancomunitat de les Riberes-Valldigna, a semblança del consorci d’arreplegada i reciclatge de residus sòlids.Tavernes com sempre solidària.

I quan ja estava tot a punt i avançat, a aquest projecte s’ha unit fa poc la Safor, comarca on cal dir que tots els intents anteriors per a engegar un projecte semblant havien quedat en no res. I també se sumava una nova oferta de terrenys a l’Alcúdia.

Mira per on tot quedava bé: Les mancomunitats, les dues de la Ribera i la de la Safor-Valldigna unides en un projecte comú. I amb dues localitats per acollir l'alberg animal: una per cada comarca, i un servei que es prestaria conjuntament. ¿Se’n va ara tot a fer punyetes per l’egoisme?