L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimarts, 19 de gener del 2021

El brot en una residencia i en un centre educatiu suma més de 120 infeccions a Tavernes els darrers dies


La Residencia Solimar contava fa uns dies amb un total de 105 persones infectades, 82 residents i 23 treballadors, segons la nota informativa que el passat dia 15 va enviar la mateixa empresa a familiars i treballadors.  

Textualment: “El pasado lunes 11 de Enero se realizaron un test PCR a todos los usuarios y todos los trabajadores.  Nos acaban de informar desde Salud Publica que desgraciadamente hay nuevos usuarios positivos. Actualmente tenemos un total de 82 residentes con PCR positiva, y 23 trabajadores con PCR positiva”.

El passat dia 16 ens feren arribar la nota oficial remesa als treballadors i familiars dels residents, l'encapçalament de la qual publiquem dalt. Hem de dir que, inicialment, tinguérem dubtes de si no seria un “faxe” però, per altres vies,  preguntàrem sobre la veracitat i ens ho confirmaren.

Decidírem no publicar res, ens deixàrem portar pel que vam considerar discreció i respecte tant als infectats com a la família del difunt que ens diuen hi ha hagut, confirmada també per un familiar.  Només ara que la premsa comarcal ja ha explicat la situació, ho informem també.

Des d’ací volem transmetre la nostra solidaritat amb totes les persones afectades i els seus familiars, ens donem molts ànims, així com a l’empresa que ens consta està fent tots els esforços i posant tots els mitjans al seu abast per atallar la propagació del virus.  

Sabent tot açò, temíem l’actualització d’avui de Tavernes amb aquests antecedents: 105 infectats són molts, i no sabíem tampoc si alguns ja estaven comptabilitzats en l’actualització de divendres passat, atés que les proves foren el dia 11. D’ací que publicàrem avui, sense donar cap referència més: “Com que la Conselleria no desglossa dades, en el còmput total, no podem saber de les 92 noves infeccions de Tavernes 31 a Barx i 10 a Simat quines serien de veïns i veïnes residents a la ciutat i quines podrien correspondre a les residències que hi ha als respectius termes municipals”. Mai havíem parlat ací de possibles dades de residències.

Calia sumar també a la residencia, del brot que tenim constància en un dels centres educatius de Tavernes on, a falta de confirmar resultats d'algunes proves PCR, hi hauria 21 persones infectades d’una classe de 25 i possiblement amb afecció a una altra classe pendent de confirmar.