L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 18 de gener del 2021

L'Ajuntament s'adherirà al Fons de Cooperació Covid-19 destinat a ajudes per al sector hostaler, restauració i oci


L’Ajuntament s’adherirà al fons de cooperació COVID-19, dotat amb 120 milions d’euros, que impulsarà la Generalitat Valenciana per a empreses i autònoms, especialment del sector de l’hostaleria, la restauració i l’oci dins del Pla Resisteix. El Pla estarà finançat en un 50% per la Generalitat, un 30% per les diputacions i el 20% restant pels ajuntaments.
 
 
 
L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora de Turisme, Lara Romero, ho han anunciat en la reunió que ha tingut lloc avui amb representants del sector de l’hostaleria i la restauració de Tavernes amb l'objectiu de treballar conjuntament davant la complicada situació econòmica provocada per la COVID-19, aportar solucions i escoltar les inquietuds i preocupacions d’un dels sectors més afectats per la pandèmia i les restriccions.
 
L’alcalde, Sergi González, ha destacat que l'Ajuntament és l'entitat més pròxima als veïns, i donarà suport, dins de les seues competències, a un dels sectors més castigats per la pandèmia amb mesures, com assenyalava "que ja s'han pres,  com la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública i l’adhesió al pla de cooperació de la Generalitat”.  El consistori no cobrarà la taxa anual d’ocupació de via pública per a pal·liar els efectes de la COVID-19 en els establiments d’hostaleria i restauració del municipi. Per tant, els bars i restaurants quedaran exempts del pagament durant tot l’any 2021.
 
 
La conclusió extreta en la reunió és que cal formar una associació d’hostalers per a accedir a ajudes d’entitats supramunicipals i crear un teixit associatiu consistent que beneficie tots els bars i restaurants del poble i la platja. També de la importància d’adherir-se al segell de qualitat ‘L’Exquisit Mediterrani”, marca que identifica i aglutina l’oferta gastronòmica valenciana, on es pot accedir a assessorament, propostes d’innovació i formació impartida per professionals de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur).

La regidora de Turisme ha informat també del treball que es du a cap per organitzar trobades gastronòmiques que fomenten la gastronomia vallera i el turisme, i considerava que cal crear sinergies entre l’Ajuntament i el sector hostaler per a potenciar la gastronomia i l’oci valler així com atraure turisme a Tavernes durant tot l’any.