L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 25 de gener del 2021

Tavernes recupera i habilita la ruta senderística entre el Clot de la Font i el castell de Marinyén


Tavernes i la Valldigna disposen d'una nova ruta senderista després dels treballs que l'Ajuntament de Tavernes, a través de la regidoria de Medi Ambient que dirigeix Mònica Palomares, de Compromís, ha efectuat de recuperació de la senda entre el Clot de la Font i el castell de Marinyén.

 
L'Ajuntament, amb l'ajut inestimable del Centre Excursionista de Tavernes, han efectuat un conjunt de tasques d’adequació, aclarida i desbrossament de la vegetació en la senda que s'inicia en el Clot de la Font i pot dur als excursionistes i muntanyencs fins el castell de Marinyén, un dels llocs emblemàtics de la Valldigna per la seua càrrega històrica i cultural. Els treballs han estat supervisats per un tècnic de Divalterra, l'empresa pública de Diputació, i són alhora una bona eixa per a  previndre incendis forestals.
 

La regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, ha destacat que “amb el suport de la Diputació de València s'ha pogut dur a terme aquestes accions d’adequació encaminades a la conservació i millora de les sendes, camins i muntanyes de Tavernes.”.

 
I és que no podem oblidar que les actuacions s'han dut a cap amb l'ajuda del programa de subvencions que desenvolupa l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València en matèria de gestió forestal sostenible i prevenció d’incendis, en concret amb l’ajuda concedida el passat 2020, i que també té com a finalitat conservar el patrimoni natural valencià. 
 


Un nou sender, per tant que es recupera a la Valldigna, seguint la tasca iniciada temps enrere amb la col·laboració i treballs del Centre Excursionista de Tavernes, i que suposa un nou impuls a la potenciació del recursos naturals de la Valldigna com a instruments per atraure visitants a la Valldigna.


Ahir mateix, un grup de muntanyencs i excursionistes vallers "estrenaren" el nou sender recuperat i pogueren comprovar les impressionants vistes sobre la Valldigna que s'albiren al llarg del recorregut.