L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 27 de gener del 2021

Ple extraordinari de gener: Aprovació del Compte General a enviar a Sindicatura de Comptes. El video explicatiu de l'alcalde

 

El ple de Tavernes celebrat avui per procediment extraordinari i urgent (telemàticament) ha aprovat, amb el vot a favor de Compromís, PSOE i l’Esquerra el Compte General del 2019 que es presentarà demà a la sindicatura de comptes.

L’alcalde, Sergi González, després de la votació,  expressava la seua sorpresa per la falta de recolzament de la dreta local, que havia afirmat en xarxes que Tavernes perdria les subvencions per no haver presentat encara el Compte General del 2019. “Després de tantes critiques al govern, quan han de donar via verda a l’aprovació del Compte General, no han votat a favor de l’aprovació del punt”. També tranquil·litzava la ciutadania vallera afirmant que “Tavernes no tindrà cap problema en rebre subvencions, és tot el contrari del que alguns han volgut fer vore de manera interessada”.

L’alcalde Sergi González, alhora com a regidor d’Hisenda, ha estat l’únic membre del govern que ha pres la paraula i ha qualificat com a “informació dita de manera interessada i malintencionada que Tavernes no està al corrent en la presentació del Compte General del 2019”.

L’alcalde ha reconegut el retard en la presentació però ha afegit que “es intolerable dir que Tavernes no podrà tindre accés a subvencions i ajudes per eixe motiu”. També ha recordat quin es el procediment habitual quan un organisme es retarda i com se soluciona: “en situacions com aquesta l’organisme receptor el que fa es informar a l’Ajuntament que no ha rebut encara la documentació i li requereix que ho subsane en la major brevetat possible”.

L’alcalde afirmava que “això és el que estem fent en aquest plenari, aprovem la documentació i demà s’enviarà a la Sindicatura i el problema estarà resolt”.  I sense recolzament del PP i Ciudadanos afegim.

Sergi González no va desaprofitar l’ocasió per acusar a la dreta local, PP i Ciudadanos, de desconèixer com funciona l’Administració pública “i això per a un representant públic és una cosa greu”.  L’alcalde els ha acusat “de voler desgastar el govern, quan l’únic que fan es desgastar-se ells mateixos i perden la credibilitat perquè desconeixen el funcionament de l’Administració”.

Les intervencions del PP i de Ciudadanos anaren en la línia habitual de critica i tot en negatiu del govern municipal. Escoltarem el mandra de tots els plenaris, en aquest cas després d'assenyalar que hi ha uns terminis a complir: afirmar que no estan preparats per a la responsabilitat de govern,  de no gestionar res bé i sempre fer les coses tard i malament. El mandra de sempre.