L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 12 de gener del 2021

Les platges de Tavernes i el temporal Filomena al Senat, o mentre uns treballen per Tavernes, altres només critiquen i actuen en negatiu


Ahir ens deixava el temporal Filomena, ahir començaven els treballs de neteja dels efectes i ahir el grup municipal de Compromís gestionava unes actuacions a Madrid que s'han plasmat avui amb la pregunta escrita que el senador Carles Mulet ha presentat al Senat. (fotografia la primera pàgina de la pregunta).

El senador Carles Mulet, a més d'incidir en les destrosses de Filomena, torna a insistir davant del Senat amb un conjunt de temes referides a la nostra platja que ja foren motiu de preguntes fa uns mesos. 

Tots no són iguals. I mentre hi ha partits i responsables a Tavernes, cas de Compromís, que no es deixen de la mà el tema de les nostres platges i exigeixen solucions, hi ha altres partits que només busquen la "popularitat" derivada de criticar-ho tot i argumentar i informar als veïns vallers sempre en negatiu des de les xarxes. Però actuacions on correspon, cap. 

Aquest és el text complet de la pregunta presentada avui mateix al Senat, que us oferim traduïda al valencià. De pas, recordar que en aquesta Espanya de tant de respecte a la cultura i llengües peninsular, en el Senat que es la Càmera Territorial no es poden usar per a res altres llengües distintes del castellà. Així i tot: visca l'article 3 de la Constitució!! (Encara que a Madrid no li facen cas).

Text de la pregunta al Senat

Després del temporal Filomena, les platges de Tavernes de la Valldigna i de la Goleta han tornat a desaparéixer. Els alcaldes urgeixen una actuació urgent que no arriba després de vuit anys de demandes i promeses. Recentment Compromís va presentar esmenes per a reclamar actuacions en aquesta platja que van ser rebutjades pel PSOE-UP, PNB i ERC, però no s'ofereix cap alternativa. 

Des del govern local han recordat que van presentar en la Demarcació de Costas un un projecte experimental de baix impacte ambiental que funciona amb èxit en altres països i que podria contribuir a solucionar la regressió d'arena mitjançant una malla geotèxtil en el fons de la mar, que actuara a manera d'escullera, detenint la força de les ones i generant prades de posidònia marina. Les autoritats pensen que mitigaria bona part del problema i serviria per a fixar la zona afectada amb un baix impacte ambiental. Quan encara segueixen en la retina dels seus veïns els devastadors efectes del temporal Gloria sobre el litoral valencià, el temporal Filomena no ha fet més que evidenciar que sense que es prenguen mesures seguiran els danys.


Per això es pregunta: 

- S'ha avançat alguna cosa en la regeneració de les platges després de la reunió que van mantindre els alcaldes de les platges afectades amb la Directora General de la Costa i la Mar, el passat 1 d'octubre?. 

- S'ha quantificat els danys d'aquest últim temporal causat per la borrasca Filomena en aquestes platges?

- Preveuen contemplar l'estudi de malles geotèxtils com proposen experts i el propi ajuntament de Tavernes?

- Què preveu el Govern i Costas per a aquestes zones novament afectades?