L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 22 de gener del 2021

Alerta taronja per fortes ratxes de vent en el dia d'avui


L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'alerta taronja per ratxes de fins a 100 quilòmetres per hora a la província de València, on el vent de ponent serà la nota principal del dia d'avui divendres. La situació d'alerta regirà fins al migdia, quan passarà a alerta groga, amb ratxes de vent fins a 80 km/hora.

El pas de la borrasca Hortensia en la zona del Cantàbric i França és la causa d'aquest temporal de vent, però sense precipitacions, només plugims o 4 gotes demà a la vesprada, més probables a l'interior. 

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències ha alertat a la població i aconsella assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguen caure a la via pública i allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguen desprendre's.

És la conseqüència del pas de la borrasca Hortensia que  a més del vent també ens deixarà un fort temporal marítim, especialment en les costes del nord de la Península, on es poden aconseguir ones de fins a 8 metres d'altura, però atenció:  també hi haurà temporal costaner al Mediterrani.

La informació del 112 GVA indica risc d'incendis forestals extrem en tot el País Valencià. Amb Previfoc3 està prohibit fer qualsevol tipus de foc. Telefona al 1-1-2 si veus fum o foc, pots evitar un incendi.