L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 27 de gener del 2021

Tavernes retarda la presentació dels comptes a la Sindicatura després de tres canvis d'interventor municipal


Tavernes és una de les 83 entitats locals valencianes que no ha presentat encara els comptes municipals corresponents de l'exercici de 2019 a la Sindicatura de Comptes, segon ha publicat el diari Levante-EMV.

En el cas de la nostra ciutat, és la primera vegada que això ocorre amb un govern de Compromís, i és una situació que, segons hem pogut conéixer, està pràcticament solucionada i es convocarà un pròxim ple per a aprovar aqueix apartat dels comptes i remetre'ls a la Sindicatura de Comptes. 

La situació és, si més no atípica, perquè és de tots coneguda la bona gestió i funcionament de la Hisenda local des de l'any 2011, quan Compromís accedia al govern i alcaldia de Tavernes. Deixant a banda el sanejament dels comptes municipals i la grandíssima reducció del deute deixat pels anteriors governs del PP, el govern de Compromís ha estat un model en el compliment de totes les obligacions administratives i més quan a la remissió dels comptes de la Hisenda municipal, tant al Ministeri d'Hisenda com als òrgans administratius valencians. 

Cal també remarcar que els darrers anys, després d'haver solucionat els problemes d'Hisenda i de liquidesa deixats pels anteriors governs, Compromís ha aprovat sempre els pressupostos municipals abans de l'inici de l'any de l'aplicació, excepció del passat any 2020, que en minoria es van aprovar dins de l'any.

Tres interventors en un any, a més de la pandèmia

El retard en l'obligació davant la Sindicatura de Comptes, segon hem pogut saber, cal buscar-lo en la situació durant el 2020 de la Intervenció, quan va haver tres canvis de titular en l'àrea que, sumats als problemes derivats de la pandèmia, han retardat la seua elaboració i tramesa, però es una situació a corregirà en els pròxims dies. 

Com tothom ha de saber, la confecció dels comptes que s'envien a les Administracions, entre elles a la Sindicatura, és treball de la Intervenció i de l'interventor, que en el cas de Tavernes pertany al Cos de Funcionaris Estatal,  i cal pensar que Tavernes explicarà a Sindicatura, si no ho ha fet ja, eixa circumstància especial de tres canvis de funcionaris l'any passat. 

Les administracions locals tenien fins al passat 22 de gener per a presentar els seus números de 2019, prorroga inclosa per l'estat d'alarma. A través d'un comunicat, la Sindicatura recorda que la presentació dels comptes és una obligació per a qui gestiona fons públics, i pot arribar a impedir la recepció d'ajudes de la Generalitat.

No és Tavernes l'única població afectada, i cal citar Almoradí, Callosa de Segura, Cocentaina, La Nucia, l'Alfàs del Pi, Mutxamel, Orba, Salinas, Sant Joan d'Alacant,Sax, Torrevieja, la Vila Joiosa, Villena, Albocàsser, Algimia, Culla,Fanzara,Moncofa, Morella, Olocau, Ademuz, Alcàsser, Alcublas, Anna, Bugarra, Carcaixent, Casas Bajas, Casinos, Dos Aguas, Fuenterrobles, Gandia, Genovés, l'Alcúdia de Crespins, Loriguilla, Massalfassar, Millares, Montaverner, Novetlè, Pedralba, Picanya, Rafelcofer, Sagunt, Torrebaja, Tous, Villar del Arzobispo, Villargordo del Cabriel i Vinalesa. També les mancomunitats de la Vall d'Albaida, l'Alcoià-Comtat, la Foia de Castalla o Alt Millars.