L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 5 de gener del 2021

Previsió de l'oratge que ens espera fins diumenge: més fred i pluges

 

Tenim la península Ibèrica sota una situació complicada, amb nevades generals en tot el territori,  que es pot allargassar fins el diumenge i on sembla que a partir d'avui es va a complicar. Al mapa hi ha la previsió de neu acumulada fins el diumenge, amb la qual cosa tenim que no és una situació normal.

Pel que fa al nostre territori, el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha emés un avís especial per al País Valencià davant l'entrada d'una massa d'aire molt fred que es mantindrà fins al 10 de gener, amb mínimes que poden arribar a cinc graus sota zero  a l'interior i a zero graus en el litoral del País Valencià.

Les temperatures més baixes s'esperen per a aquesta pròxima nit, durant la matinada del dia de Reis d’Orient, amb la massa d'aire fred sobre nosaltres, vent en calma i cel poc nuvolós, segons indica l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Temperatures de la previsió: 

A l'interior: 4'4 graus sota zero de Morella, els 4'7 graus sota zero d'Utiel, els 3'9 graus sota zero de Villena, els 2'3 graus sota zero de Xàtiva.

En la costa:  1'3 graus a València, 1'9 a Elx, 1'5 a Castelló, 2'4 a Vinaròs, 2'6 a Alacant, 2'8 a Xàbia i 3'3 a Gandia.

Per a demà,  Dia de Reis, s'ha decretat l'avís groc per temperatures baixes en la zona prelitoral de València i la cota de neu se situarà entre els 800 i els 1.000 metres. A partir de dijous i fins al diumenge tindrem pluges generalitzades que poden ser de neu en les cotes elevades.

Contínua per tant el fred que hem tingut aquestes festes,  amb temperatures més baixes de la normal, i segon AEMET hem patit, ara com ara, els dies més freds del segle XXI.

 


 

Temporal en la mar

A més del fred, la pluja i les nevades, tindrem una situació marítima complicada a partir de demà, dimecres, amb vent de llevant o gregal de certa intensitat, i amb ones que segons la previsió poden aconseguir els 3 metres en les nostres costes. El mapa ens informa de la previsió de l'altura d'ones en el Mediterrani.