L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 7 de gener del 2021

El CECOPAL valora les mesures Covid-19 que aplica l'Ajuntament per frenar la pandèmia


El Centre de  Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL)
s'ha reunit avui presidit per l'alcalde, Sergi González, amb l'objectiu de valorar les mesures contra la COVID-19 que està aplicant l’Ajuntament i coordinar la posada en marxa de les noves restriccions aplicades per la Generalitat Valenciana. Al comitè CECOPAL han assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llàcer, i els màxims responsables de la Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil del municipi.

La reunió ha posat especial èmfasi en reforçar les directrius que s’estan seguint al municipi per contenir els contagis i en la coordinació dels cossos de seguretat vallers per tal d’assegurar el compliment de les noves mesures aplicades a tot el territori valencià, especialment en la vigilància de la restricció de la mobilitat nocturna a partir de les 22 hores, el tancament a les 17 hores dels establiments d’hostaleria i restauració, la limitació de 4 persones per taula i també la prohibició de fumar a les terrasses, així com la reducció de l’aforament al 30% en comerços i al 50% en establiments essencials.

L’alcalde Sergi González ha destacat que des de l’Ajuntament “seguim treballant coordinadament amb els cossos de seguretat municipals i el Centre de Salut, valorant diàriament la situació al nostre municipi i sumant esforços per tal de garantir el compliment de les mesures vigents. Davant la complicada situació sanitària al territori valencià, hem valorat i contemplat l’aplicació de noves mesures a Tavernes si es produeix un repunt elevat de contagis. El més important ara mateix és la salut dels nostres veïns i veïnes”.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llàcer, ha assenyalat que “en els últims mesos s’ha intensificat la vigilància dels cossos de seguretat per vetlar pel compliment de les normes vigents i sancionar aquells que les incompleixen”.

 

Cal recordar que la Generalitat Valenciana ha aplicat estes noves mesures que han entrat hui en vigor i s’allargaran fins el 31 de gener. Cal recordar també que continua vigent el tancament perimetral del territori valencià.

L'Ajuntament de Tavernes manté les mesures addicionals implantades al municipi per frenar la pandèmia com el tancament de parcs infantils, jardins i fonts, l’increment de la vigilància policial, el reforç del personal de la neteja en els centres educatius i els edificis municipals, actuacions per a desinfectar i netejar integralment el Mercat Municipal, la reducció de l’aforament al 50% de la Biblioteca Municipal i l’ajornament d’activitats extraescolars, així com d’actes i esdeveniments organitzats pel consistori.

A més, s’han implantat controls d’accessos i la cita prèvia, col·locat senyalística informativa i dispensadors de gel hidroalcohòlic als edificis municipals i al mercat del dijous, creat protocols específics per a les competicions esportives i la figura dels coordinadors COVID-19 als clubs locals.

Per a frenar l'avanç de la pandèmia, és imprescindible la responsabilitat individual de la població, limitar les reunions sociofamiliars, l’ús de la mascareta i mantindre la distància de seguretat.