L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimecres, 20 de gener del 2021

Una escullera de protecció, però... ens caldrà només esculleres a les platges valleres?



La construcció d'una escullera de protecció de les edificacions de primera línia en la platja de la Goleta està molt avançada i ha servit de protecció als edificis en el passat temporal. L'actuació, autoritzada per la Demarcació de Costes, la paguen els veïns propietaris, i amb aquesta actuació es confia pal·liar els efectes dels embats del temporal, mentre tots esperem eixe projecte definitiu que el Ministeri de Transició Ecològica no acaba d'engegar.
 
Les fotografies, d'ahir mateix, ens permeten comprovar l'obra realitzada, mentre continua el treball de la màquina pesant que ha muntat tata l'escullera amuntegant i ben arrenglades les pedres de gran tonatge, formant el talús que podeu observar i que ha mostrar ara la seua eficàcia. Pel costat de l'escullera, a la fotografia, es distingeix el que ha quedat de la platja de la Goleta després del temporal.  
 

 
Queda clar que el temporal marítim que ha portat Filomena, amb onades de 3/4 metres, no té res a vore amb el que vam patir fa un any amb la dana Glòria, amb onades doble de gran que destrossaren la mota i va envair les urbanitzacions de la Goleta i de la Platja de Tavernes per alguns punts. 
 
Confiem que no es repetesca una altra Glòria, i que el Ministeri de Transició Ecològica es pose d'una vegada les piles: no és qüestió d'alçar només murs de pedra per defendre'ns dels temporals, calen projectes, i el ministeri en té, encara que guardats en un calaix. L'Ajuntament de Tavernes també li n'ha presentat,  una demanda provisional d'escull artificial format amb una malla geotèxtil que retinga l'arena.
 
A l'espera d'una solució més grossa, perquè a l'horitzó, no ho oblidem, hi ha el canvi climàtic i la pujada de nivell de la mar, una herència que portem el camí de deixar a les generacions que ara comencen a anar a escola.