L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimecres, 1 de gener del 2020

Notícies del Festivern (XIV): I final: hem gaudit d'un gran Festivern



Cal dir-ho, ha estat un gran Festivern.  Molt bona organització, planificació dels espais emprats per a l’esdeveniment i  un fet important: no hi ha hagut cap incident digne de destacar.  I no ho diguem nosaltres, sinó el servei de vigilància que ha estat aquests quatre dies realitzant controls, vigilant entrades i eixides a la zona d’acampada... en definitiva, fent que tot haja eixit a la perfecció.

Les millores introduïdes quan a zona d’acampada acotada, encerclada amb les tanques metàl·liques, amb el control d’entrada i d’eixida, amb la delimitació d’espais interiors per a les tendres i la previsió dels camins per a qualsevol vehicle d’urgència...  han estat ben acollides pels campistes que, al cap i a la fi, reconeixen que és també per la seua seguretat.


Un any més milers i milers de joves han escollit Tavernes per donar la benvinguda al 2020 i talment com va passar el 2011, el 2012, el 2013... fins aquest 2019, cap incident , res que haja necessitat la intervenció de les forces de seguretat per posar ordre.

Ahir van ser milers i milers d’assistents a la festa gran del Festivern. En va ser 12.000 persones? O 13.000 persones? S’ha seguit la tònica dels darrers dies quan a quantitat de gent dia a dia, tot facilitat pel fet del gran pont festiu entre el 28 i el dia d’avui.  

Foto del facebook del Festivern

Un envelat ple de gom a gom i musica continuada fins ben entrada la matinada.  Un any més una nit memorable, amb un gran cartell sobre l’escenari, com han estat grans tots els cartells de tots els dies d’enguany. Una nit de festa de milers i milers de persones, dins de l’envelat i fora, perquè la nit no era massa freda. I com es habitual, els assistents se les coneixen totes les cançons, i les corejaven.

Ara es dorm a l’acampada,  mentre els equips de neteja ja han començat la seua tasca per zones del voltants i carrers, encara que com tots els anys, la zona d’acampada serà l’últim quan totes les tendes s’hagen desmuntat i la gent haja tornat a les seues cases.

Foto del facebook del Festivern

I un any més, i com és normal en totes les nou edicions que portem del Festivern a Tavernes,  hi ha qui sempre anuncia malifetes,  mobiliari trencat, destrosses... res, no anem a negar alguns problemes menors, com aparcament, alguna brutícia pel carrer, fins i tot alguna pintada, però res que no passe en qualsevol celebració festiva de Tavernes, i sobre no haver Festivern. Sempre hi ha algú que emparat en la multitud dóna la nota. La condició humana.

Si això ho posem en un dels dels plats de la balança, cal posar en l’altre plat la tranquil·litat, el bon ambient, sana alegria, diversió, un  poble ple de vida, de joventut, de música, d’il·lusió, els joves vallers en casa sense haver d’abandonar el poble a la recerca de festa i comparar. 

Foto del facebook del Festivern

Això ho deixem per als nostres lectors i lectores, però és indubtable que el Festivern ha transformat Tavernes i de la buidor i soledat d’abans hem passat a ser una ciutat alegre i viva. A banda, el que representa  per a l’economia de la ciutat i sobre tot per als establiment i  comerços vallers.

El Festivern obri l’any 2020, un any que volem il·lusionant i que siga el millor per a tothom, i com no,  sempre amb el desig de vore’ns novament a final del futur mes de desembre en una nova edició del que, malgrat que alguns no ho reconeguen, és el millor festival musical d’hivern de les comarques valencianes. I acabem com tots els any, parodiant aquella frase de: el Festivern 2019 ha mort, visca el Festivern 2020! I que siga a Tavernes.