L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 22 d’agost del 2012

ULTIMA HORA: La taca d'algues ha desaparegut

 
Edifici Flamingo. Foto Susana Gómez Gandia
ULTIMA HORA: La taca d'algues ha desaparegut.

El biòleg de Conselleria, segons hem sabut,  ha confirmat a l'Ajuntament que les algues que formaven  la taca que va embrutar l'aigua de la mar NO SÓN TÒXIQUES encara que podrien haver afectat sobre un 5% de la població amb erupcions i picors, potser per altres éssers vius (meduses??) que porten entremesclades.

Aquest matí escrivíem:
Una taca com la que setmana passada va causar l'alarma a Cullera ha arribat aquest matí a la platja de La Goleta del nostre poble. La taca té una extensió sobre els 3'5 km. i sembla ser que està formada per una acumulació d'algues, la toxicitat de les quals pot afectar a la pell d'algunes persones sensibles.

L'Ajuntament de Tavernes ha actuat amb celeritat i ha acotat la zona i en aquests moments no es permet el bany en La Goleta per seguretat dels banyistes. Ara mateix la taca ha arribat a la zona del Flamingo amb la qual cosa deduïm que es desplaça a bona velocitat.

Personal especialista de Costes han acudit a petició de l'Ajuntament i junt als tècnics municipals es troben analitzant l'aigua per tal de determinar la toxicitat o no de la mateixa.

Cal remarcar que són algues, no és cap vessament de cap indústria ni de cap vaixell, i que s'han acotat les zones afectades per precaució, doncs sembla ser que aquest tipus d'alga pot produir reaccions al·lèrgiques a la pell de persones sensibles.
-

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Redimonis els del PP de Cullera que poc ens volen. Ara va i ens envien la teca a Tavernes en compter de netejar-la.

Anònim ha dit...

Cotorra esta rulant un cartell de bous 2012 se sap algo el cartell es verdader

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hi haurà bous dijous, divendres i dissabte, i també dissabte per la nit. Si el cartell ho aclareix, tot apunta a que serà vertader.

Un que va de listo ha dit...

això es produeix tots els anys i és aigua provinent de l'arros. Les reaccions al·lèrgiques no son més que picadures de medusa. Ens juguem alguna cosa?

Anònim ha dit...

Sembla que el que va de listo no l'ha encertada.