L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 23 d’agost del 2012

Compromís exigeix al PP que acomplisca la sentència del Suprem i retire la concertació als col·legis que discriminen per sexes



Dues sentències del Tribunal Suprem ha declarat que no són legals els concerts educatius que amb diners públics subvencionen centres educatius que escolaritzen separadament els xics i les xiques.  Hi ha en Espanya un total de 67 centres privats en aquestes condicions: separació de l’ensenyament per a homes i dones, i majorment són centres de caràcter religiós. 

Compromís s’ha congratulat de la decisió del Tribunal Suprem i ha recordat que la coalició porta molt de temps denunciant que el govern valencià concertara amb centres privats d’educació que incompleixen aquest precepte constitucional i proposant la retirada del conveni. Compromís ha remarcat que la sentència és clara i inqüestionable: “S’exclouen els centres d’aquestes característiques de la possibilitat de concertar amb l’administració competent el seu finançament amb fons públics, en aplicació de la Llei Orgànica d’Educació, aprovada el 2006”.

Compromís li ha exigit al govern valencià “que siga conseqüent, aplique immediatament la doctrina del Suprem, i retire la concertació signada amb els centres discriminatoris”. Així mateix indica que  destine els diners que s’estalviarà a l’educació pública, com seria la seua principal obligació, “però de la qual se’n desentén el govern valencià del PP. Imaginem que els sindicats del sector, que també havien denunciat sovint aquests acords, li exigiran ara igualment la retirada, i si cal ho faran per la via dels tribunals”.
-