L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 5 d’agost del 2012

El GMV retira les al·legacions als pressupostos de l’Ajuntament per al 2012



El GMValldigna ha retirat les al·legacions presentades al pressupost municipal del 2012  de l’Ajuntament en considerar que la  partida de Medi Ambient era insuficient per una ciutat com Tavernes.

El GMValldigna les ha retirades després del compromís del consistori a canviar aquesta partida quan es puga i de considerar les al·legacions presentades del GMValldigna. L’entitat indica que a l’hora de retirar-les es conscient de la mala situació econòmica del municipi i del País, però estaran a l’aguait perquè no es deixe de banda el Medi Ambient i seguirem vetllant pel nostre territori i denunciant les agressions al medi.

L’entitat entén que la ciutadania en general ha de ser partícip dels assumptes d’un poble i, per tant, fa publiques les al·legacions, que són les següents:

 “Que fins al 27 de juliol es troben en exposició publica els pressupostos municipals per al 2012. És el moment que les entitats i ciutadans del municipi podem comprovar on es van invertir els nostres diners durant tot exercici de 2012, així com podem realitzar els suggeriments i al·legacions oportunes. És una tasca difícil ja que hem de desplaçar-nos per veure’ls al mateix ajuntament, si bé, amb els mitjans que existeixen en l’actualitat s’hagueren pogut publicar a la WEB municipal a fi de poder revisar o desenvolupar detingudament les  partides per aquests exercici.

També manifestem que per als pròxims exercicis es tinga en consideració el dret dels veïns d’esta població a participar en la confecció i d’elaboració dels pressupostos del municipi, que marcaren l'instrument de la política municipal durant tot l’any.

Per tant, des d’esta entitat, amb les dades que disposem i entenent les dificultats econòmiques existents en el nostre ajuntament i en tot el país, enguany ens centrarem en la partida de Medi Ambient que segons ens detalla la seua partida pressupostària, s’indica que ascendeix a la quantitat de 5.155 €, quantitat no d’acord amb la categoria de Tavernes de la Valldigna com a ciutat pròspera, dinàmica i turística.

D’una banda, es destinen grans quantitats del pressupost per a parcs, jardins, manteniment i neteja, mentre que es consigna una xicoteta quantitat de 5.155 € al Medi Ambient.
Per tant, considerem INSUFICIENT la consignació, ja que no es contemplen partides per a la conservació i manteniment del nostre ric patrimoni NATURAL I CULTURAL.

AL·LEGACIONS:

1.-  No s’especifica cap assignació per al manteniment, senyalització  i neteja de les sendes homologades del terme, PR-CV38, 39 i 40, així com la senyalització de  la senda PR-CV 51 senda de la Valldigna, la qual falta la senyalització de la zona de Tavernes de la Valldigna.

2.-No s’especifica cap assignació al manteniment de les zones recreatives ni dels ullals del terme municipal. 
3.-   No es destina cap assignació en matèria de prevenció d’incendis, voluntariat ambiental, neteja selectiva  de les zones boscoses del municipi, formació mediambiental en col·legis, persones majors, cursos per a desocupats, reciclatge, etc.

4.- No s’han trobat cap tipus de propostes encauades a la difusió del medi ambient com ara: aula de la natura, millores d’eficiència energètica, projecte de bicicletes, carril-bici...
5.- No contempla el pressupost per a fer plans per a fomentar l’ocupació d’energies renovables, de la millora de la qualitat de l’aire,  millora de les condicions acústiques en els espais públics per a reduir les emissions de CO2 en el municipi,  participació- integració en els plans de l’Agenda 21.

La present sol·licitud pretén, en primer lloc, que l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, tinga en compte totes estes qüestions a l’hora de dissenyar els pressupostos del 2012 i següents en la seua estructura general i en matèria de Medi Ambient, en particular.
Esperem l’increment de la partida pressupostaria en matèria de Medi Ambient, així com d’incorporació d’estes propostes en els pressupostos municipals, que permeten la generació d’una dinàmica innovadora i participativa en la gestió de la ciutat del futur.
També ens preocupa la marginació de les actuals polítiques ambientals per part de les administracions que entren en grans contradiccions amb els desafiaments del canvi climàtic, la pèrdua de la biodiversitat, la degradació dels ecosistemes, la contaminació de l’aire, aigua, sòl i l’esgotament dels recurs naturals”. 

-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Qualsevol particular o associació pot presentar alegacions a un pressupost municipal?
No és feina dels representants polítics?

Anònim ha dit...

Per que no han publicat el pressupost a la web municipal?
Es esta la manera de fomentar la participació i ser transparents?

Anònim ha dit...

No serà perquè fins el dia 27 estaven en exposicio pública per poder rebre al·legacions i perquè l'exposicó publica es fa en el tauler municipal i no en la web?

A vore si es per això.

Igual ara s'han d'atendre o no les al·legacions i aprovar-se definitivament i serà aleshores quan es publiquen en el web. Tampoc sé si hi ha obligació, com si la hi ha d'exposar-los al tauler.

També serà que a alguns els resulte molt pesat caminar, anar a la plaça major i vore-ho al tauler i això d'anar queda per a gent com els del GMV que estan posats a correr per la muntanya.

Jo em pregunte: qui realment té interés no busca el mitjà adequat per informar-se? Segur que hauria arribat a saber que estaven en el tauler oficial d'anuncis.

Anònim ha dit...

Us vaig envia un comntari i com no me l'heu publicat us el torne a enviar.

El pressupost no es pot publicar en la web fins que no estiga aprovat de manera definitiva, és a dir, fins que passe el període d'al·legacions (s'ha d'anar a buscar-lo on cal, no a la web) i després es publique al BOP.

Una vegada publicat al BOP, el pressupost ja es considera definitiu i aleshores segur que el govern de Jordi Juan no té cap problema de publicar-lo a la web.

Respecte les al·legacions del grup muntanya, dir que és d'agrair que una associació es preocupe pels pressupostos municipals i pel medi ambient.

Encara que a tots ens agradaria que la partida de medi ambient fóra més gran, els ingressos són els que són i els gastos són molts. Pràcticament els gastos de personal, els gastos financers: amortització d'interessos i de capital dels préstecs, pagar factures atrassades i el manteniment habitual es mengen tots els ingressos i no donen marge de maniobra en despeses mediambientals, culturals, esportives... les partides van molt curtes degut a la mancança d'ingressos i la gran quantitat de gastot obligatoris.

Les al·legacions del Grup Montanya anaven a desestimar-se perquè des del punt de vista tècnic, eixa partida és suficient d'acord els ingressos i tamany de Tavernes.

El Grup Montanya Valldigna va decidir retirar les al·legacions (després de parlar amb el govern municipal) perquè va entendre que el fet de resoldre les al·legacions retardaria l'aprovació definitiva del Pressupost 2012. Fins ara s'està funcionant amb el pressupost de 2011 prorrogat. Pressupost irreal i que no val per a res.

Tornant a les al·legacions. Les al·legacions 1, 2, 3 i 4 no cal detallar als pressupost. Es poden fer segons la disponibilitat i la prioritat que se li done a la partida.

Respecte la 5, no hi han inversions en tot el pressupost.

Cal recordar

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2012/07/plenari-de-juliol-informe-dalcaldia.html

i

https://docs.google.com/file/d/0BydNZnxF2I8URnVYUkpwRjBQU2s/edit?pli=1

La Cotorra de la Vall ha dit...

Amic de les 17:08
Eixe primer comentari que esmentes no ens ha arribat.

Anònim ha dit...

La noticia es que les retira, però res diguereu de quan les presentaren.
No teniu remei...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Respondre comentaris com el de l'anònim de les 22:43, ho considerem una pèrdua de temps, però bé... valga com informació general.

Sr. Anònim: No t'has parat a pensar perquè no hem dit res d'eixa suposada presentació d'al·legacions? No t'has parat a pensar per què ni nosaltres ni cap mitjà d'informacio, ni cap blog de la Valldigna? No t'has parat a pensar-ho?

Doncs no cal tindra molta matèria gris perquè està ben clar: eixa noticia està feta de la nota de premsa que ens ha enviat el GMV. I el GMV no va enviar res de la presentació d'eixes al·legacions. Per això ningú no ha publicat res abans, ni sabiem que existien.

Efectivament, hi ha alguns que no teniu remei.