L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 18 d’agost del 2012

Compromís ha anunciat que durà a la Inspecció de Treball les beques per a ajudants d’anglés al tractar-se d’una relació laboral encoberta



El diputat Fran Ferri
 El grup parlamentari Compromís ha anunciat que durà a la Inspecció de Treball les beques per a ajudants d’anglés al tractar-se d’una relació laboral encoberta.  El diputat Fran Ferri ha dit que  “mentre la conselleria castiga a mestres i professors, i van al carrer milers d’interins, la consellera Català proposa una idea més pròpia del segle XIII que del XXI en proposar contractar a treballadors sense drets laborals, un mal exemple que no pot donar una institució pública”.

Ferri considera que, si contractar becaris és la solució, “també es podrien contractar consellers i un president de la Generalitat en beca, perquè no cobren tant i, segurament, serien més eficients que els actuals, que no tenen cap proposta seriosa i van rectificant-se i desmentint-se contínuament, donant una imatge poc seriosa i generant molta desconfiança en la societat valenciana”.

Per a Compromís  tot l’afer dels becaris “és un clar exemple de que el PP de Fabra no té propostes ni alternatives per eixir de la crisi. Els valencianes i els valencians no tenim govern i el que se suposa que és el govern sols està llançant propostes per acabar amb els drets laborals, la qual cosa és ben preocupant”.

Compromís ha confirmat que, d’aplicar-se la mesura de contractar becaris per donar anglés en les escoles, “la Inspecció de Treball no tindrà més remei que actuar amb contundència i aplicar la llei vigent, amb totes les seues conseqüències i afecte a qui afecte”.

- Nota de Compromís

I diguem nosaltres, que també està ben clar, que totes eixes mesures només porten a que moltes famílies tinguen encara més problemes. Així mateix s’està demostrant un altre fet que ja ha denunciat tota la comunitat educativa i sindicats: el decret de plurilingüisme és inviable actualment per la manca de mitjans, personals i materials, i allò que en el fons sempre ha buscat el PP ha estat marginar el valencià i llevar-li importància dins del sistema educatiu.

I si damunt tot això es du a cap en agost, sense una intervenció dels agents educatius implicats... ¿què voleu que us diguem i pensem?
-

6 comentaris:

Estruch ha dit...

I tant, es una forma d' explotació més d'un treballador, aprofintant-se de la situació d'atur actual.

Bonic ha dit...

Anem a vore, que pensem quan ens parlen de productivitat? Vol dir que es baixar els sous als assalariats per a poder ser més competitius. Això ja ho hem vist, cal tirar doncs a tots els mestres i contaractar-los de nou per mil euros al mes. Ja ha passat a les mepreses privades i ara van a pels funcionaris. Una empresa de manteniment valenciana, els tècnics més especualitzats cobraven 2.900 € al mes, per la reforma laboral els tiraren al carrer, i deixaren els seus ajudants que sols cobraven 1.700 euros. Paralren amb els acomiadats i els oferiren tornar a entrar a l'empresa sols cobrant 1.200 € mensuals. ES a dir per baix de sou dels seus ajudants. Fins ací arribem amb els que s'aprofiten d'una crisi de costipat serio, que volen convertit per egoisme en una neumònia. Eixos son els que han aprovat els canvis constitucionals per arribar on estem. Això si, sense que participe mai el poble.
Abans devaluaven la pesseta i s'acabava, ara ens volen fotre ben fotuts i que callem. Doncs es vegonyós el que estan fent, que ja ho veiem vindre. Estos no passen de setembre. Vergonya, tinc de lèpoca que m'ha tocat viure. I la gent creguent en les mentides i en estat de xoc.
Per cert molt encertat que el Pp es procupa de l'atur a Tavernes. Com que s'ha ocupat de les empreses i tots els polígons buits per l'especulació. Un deu Cotorra de nou.

Robinjut ha dit...

No és el mateix que tenia pensat l'ajuntament per als seus becaris de la Dipu? No volien usar-los per a fer publicitat municipal del Sete-sois?
Quina formació han rebut estos becaris? La beca s'anomena de formació, però en molts llocs i vegades s'utilitza com a substitució de llocs de feina...
Ja sé que tanta culpa tindrà la Dipu com els Ajuntaments, uns per oferir-ho, altres per acceptar-ho, però quan es parla cal predicar amb l'exemple.
O no.
Sempre està la crisi i els polítics roins que ens han dut a ella per a poder disculpar-se.

Anònim ha dit...

Si tu creus que és el mateix un professor-becari (perquè eixos becaris al cap i a la fi tenen la carrera acabada, només els falta la faena) i que han de donar classe a uns alumnes amb tot el que això comporta... Si tu creus, repetisc, que és el mateix que uns estudiants fent pràctiques a l'Ajuntament... allà tu i el teu problema de visió.

El tema és parlar per parlar i criticar per criticar.

Robinjut ha dit...

No crec que siga cap problema de visió. Ni les beques de la Dipu són sols per a mestres ni donar classes a uns alumnes. Als becaris, com en molts llocs i tant en la privada com en la pública, se'ls ha considerat com a mà d'obra barata. El becari, més enllà de tractar-lo com una persona en formació, la majhoria de vegades se l'ha aprofitat per a fer les feines i horaris més bàsics i pesats, sense pensar massa en la seua formació, que deuria ser la motivació principal.
Açí al nostre Ajuntament, també dubte que la principal preocupació haja sigut la formació.
La idea, de partida, és bona, però en la Diputació ho tinc clar, maniobra per llevar gent de l'atur i quedar bé amb els ajuntaments.
La feina en precari no és la solució.

Quan cal s'ha de criticar i quan cal alabar.
El tema és quan no m'agrada altra opinió és que parlen per parlar.

Anònim ha dit...

No és això. De vegades fas anàlisi on un pot estar o no d'acord, però argumentes el teu pensar.
En aquest cas no. Parles per parlar perquè comparar els becaris de la diputació amb un professor, perquè no oblides que encara que tinguen el titular davant seran ells això: els professors de l'anglés dels alumnes, és com comparar l'aprenent que arriba el primer dia a un taller de mecànica amb un oficial de primera especialista i anys d'ofici.I tu ho saps que és així.

Estas comparant elements sense cap "qualitat" comuna o compartida que servesca de base de la comparació. Es la primera exigència que ha de complir una comparacío i en la teua falla. Ho lamente, però és així.
Per tant parlar, per parlar.