L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 18 d’agost del 2012

A buenas horas, mangas verdes!!

Hem pogut llegir a la premsa comarcal les manifestacions del grup en l’oposició, el PP, sobre la situació de la desocupació a Tavernes. ¡A bones hora, arriba ara la seua preocupació!

I acusen al govern actual de no fer res. I ho fan ells, que en els últims quatre anys (juny 2007-juny 2011) aconseguiren sumar 1.100 aturats més al nostre poble (Vore gràfic 1) i serien 1300 si prenen les dates uns mesos abans (gener 2007). I que ho facen ells, que han passat els últims quatre  dels seus 16 anys de govern completament inoperatius, desfent tot el teixit productiu de Tavernes, massacrant l’agricultura a base de promeses PAIeres i despreocupant-se de la indústria local i d’habilitar nous polígons industrials.  
 
Fa 17 anys, quan el PP arribava a l'alcaldia vallera, a Tavernes teníem la millor agricultura de la comarca; hi havia magatzems de taronja que donaven treball; hi havia indústries que es volien instal·lar al poble (ara fugen); hi havia indústries potents en funcionament que avui han desaparegut, hi havia... tantes i tantes coses hi havia que feia de Tavernes un poble ric i envejat. El PP ho va canviar tot per la rajola i en 16 anys de govern de majoria absoluta no van aconseguit moure cap projecte important que portara riquesa. Ni tan sols han estat capaços d’iniciar el Marenys 2A, previst per començar el 2003 amb el seu hotel, passeig marítim, etc. Fum i més fum, mentre desfeien el teixit productiu, l’agicultura, la indústria i el comerç de Tavernes.

I també hem de recordar ací com en els últims 16 anys, l’Ajuntament del PP no va gestionar cap urbanització de nou polígons. L’interés que han tingut per buscar empreses, per buscar noves formes de treball a Tavernes es demostra amb els polígons industrials executats en eixos 16 anys del seu govern, govern en plena bonança economòmica: res de res de res en polígons indústrials. Bona prova del seu interés

I ara acusen ells al govern actual de fer ben poc per l’ocupació. I ho diuen ells que en la periode de la passada legislatura van passar dels 760 desocupats (juny del 2007)  quan l’exalcalde Manolo Vidal assumia el govern, a arribar als 1853 desocupats (juny del 2011) quan l’exalcalde Manolo Vidal deixava el govern. (Vore les gràfiques 2 i 3)

Sí, senyors del PP en els últims quatre anys, i davall el vostre govern, la desocupació va passar de 546 en gener del 2007 a 760 en juny del 2007 i a 1853 en juny del 2011. Pràcticament 1.300 desocupats més en 4 anys i mig. I mai obrireu la boca, ni es preocupareu dels veïns que anaven a l’atur, ni de les empreses que volien instal·lar-se a Tavernes. ¿Viver d’empreses? Resultats, senyors del PP, resultats. On estan els centenars d’empreses que heu impulsat i posat en funcionament la legislatura passada? ¿El taller ocupacional? Si enguany el PP de Valencià ha reduït el nombre a la quarta part. Ja ens imaginem a quins pobles hauran anat a parar.

I teniu la barra de parlar d’un poble dormitori. Un poble dormitori és el resultat al que ens ha dut la vostra política de 16 anys de govern amb majoria absoluta, on mai no heu mirat les necessitats de Tavernes. Nomes les de Lubasa, Bancaja, etc. en els PAIs i Marenys 2A encara que això fora abandonar l’agricultura, deixar de costat els nous polígons o la millora dels existents. ¿Què heu fet en 16 anys del del Cambro i l’ampliació El Pla? Res.

Que Tavernes anava cap a poble dormitori, això no és nou. Alguns articles publicats per gent experta universitària ja avisaven de les conseqüències que la vostra política d’abandó del teixit productiu tradicional ens anava a dur. ¿Els llegireu? ¿Els analitzareu? Ni de conya. ¿Què sabran la gent de la Universitat de les coses de Tavernes? – potser pensareu.

Senyor del PP, es necessita com vulgarment es diu “tindre morro” per dir-li a l’alcalde Jordi Juan que oriente millor la seua política d’ocupació.  Això li ho han dir al govern de la Generalitat, del seu partit, i al govern d’Espanya, també del seu partit. Són ells qui tenen les competències en treball i ocupació. Són ells els que marquen les polítiques d’ocupació, i al pas que anem....  L’Ajuntament de Tavernes només pot fer el que ha fet: negociar i negociar i mantindre la plantilla. Sense enviar ningú a l’atur, cosa que si han fet altres ajuntaments.

I perquè es consoleu: ho haveu fet ben malament en el tema de l’ocupació. Passar de 546 a 1853 aturats en 4 anys i mig, reconegueu-ho, es fer-ho ben malament. Però es podeu consolar: al vostre partit a nivell autonòmic li passa una cosa semblant. Francisco Camps – els dels tratges- va  prendre les regnes de la Generalitat amb 140.235 aturats. Les últimes dades ho diuen ben clar: ara hi ha 564.768 valencians aturats, amb una taxa del 51’9% d’atur juvenil, segons les dades de juliol 2012 de Eurosat.  I ja sobren comentaris.
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Demoledor. Sempre parla (el PP) qui més deu callar (el PP) en tema d'atur i falta de llocs de treball a la comunitat valenciana.

Anònim ha dit...

Cotorra, podries mirar les dades d'increment de l'atur del més de juliol (que són les que han agafat els del PP per criticar) i vore si l'augment de desocupats es deu als mestres interins que han tirat al "paro" en estiu?

Anònim ha dit...

Enhorabona per l'analisis cotorra. Cada volta que parlen la caguen hasta el fondo

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anonim de les 14:06

És dificil saber-ho però de les 44 persones que s'ha incrementat el mes de juliol, cal dir que 39 són del sector serveis, sector on caldria incloure els mestres interins.

Potser vaja la cosa per eixe camí, però és impossible per a nosaltres saber-ho perquè no tenim accés a les dades individualitzades.

Anònim ha dit...

El PP ho ha fet tot fatal mentres ha governat peró que ha fet i que va a fer el tripartit?

Anònim ha dit...

Deixa'ls governar 16 anys, i si potser amb les mateixes condicions econòmiques, i parlarem després.
Només recordar-te que amb les millors circumstàncies econòmiques, el PP va demanar el canon anticipat de 16 anys de l'aigua potable. I va cobrar totes les plusvalues de les vendes dels Marenys. Així i tot, fracàs economic i Ajuntament arruinat.
Això ja ho diu tot.

Estruch ha dit...

Jo el que els demane als del PP es que deixen de mirar el color dels que governen en Tavernes i arrimen el muscle, desde la seua privilegiada posició de membres del Partit que governa la nostra comunitat i el nostre país.

Indesidenter ha dit...

Ho veig difícil, senyor Estruch, quant no ho feren quant governaren.

Xifres canten: en la darrer legislatura del PP la desocupació a Tavernes es va multiplicar per quasi tres, però es que es multiplica per 6 si ens anem uns anys enrere, a l'inici de la legislatura del 2003 al 2007.
I ells seguiren ofrenant els negocis i els interessos econòmics de Tavernes a forasters, deixant-los en les mans d'empreses urbanitzadores de fora, grans empreses de la rajola, com es diu en el reportatge i com vosté sap molt bé. Alguns ossets per amics del poble, però les molles...

I ara, amb eixa inamadversió - no vull dir odi - cap al nou govern ¿creu vosté que van a fer algo per Tavernes? Si ja ho hem vist en el tema del riu Vaca: vots en contra a Madrid, i això que solucionava problemes fets per ells com el del Vergeret.

El PP no fará res per Tavernes mentre no tinga l'alcaldia. i aixina i tot ho tindria difícil amb el temps que corren, quan no van fer res en els millors anys de riquesa. Això vosté ho sap tant bé sinó millor que jo.