L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 10 d’agost del 2012

Càrites Interparroquial organitza avui dissabte i demà diumenge la Campanya dels Quilos


 

Càrites Interparroquial organitza avui dissabte i demà diumenge, a les portes de la capella de Santa Maria de Valldigna de la platja de Tavernes la campanya dels quilos en horari de misses de mati i vesprada.

Com es habitual, pot col·laborar-hi qualsevol persona mitjançant el lliurament no peribles com arròs, pasta, llegums, sucre, oli o pots de conserves. Tots els aliments arreplegats es destinaran a les famílies necessitades del nostre poble i serà distribuït mitjançant l’Economat. L'any 2011 Càritas Interparroquial de Tavernes va repartir al voltant de 63.000 quilos d'aliments i enguany, fins el passat mes de juliol, ja han repartit 40.000 quilos.

La situació actual fa més necessària la col·laboració de tots perquè Càritas arreplegue més aliments i seguisca atenent les més de tres-centes famílies (un miler de persones) usuàries de l’Economat. Amb campanyes com esta, Càritas busca convidar i estimular l’adopció de compromisos concrets dirigits a lluitar contra l’exclusió i difondre el valor de solidaritat.

La fundació FOESSA informa que prop del 30% de les llars familiars espanyoles tenen dificultat per a arribar a fi de mes i que el 41% manifesten la seua incapacitat per a fer front a despeses imprevistes. A Espanya hi ha 940.000 persones per davall del llindar de pobresa, a pesar de tindre lloc de treball. FOESSA ha confirmat que la taxa de pobresa d’Espanya és una de les més elevades de la Unió Europea.

Està bé respectar els visitants però, ¿i els de casa? Com a mínim en bilingüe  

Avui divendres hem escoltat com el “cotxe” anunciava la celebració de la campanya aquest cap de setmana. I se’ns ha caigut l’ànima als peus! Només la informació en castellà! Algú haurà d’assumir la responsabilitat per aquest “oblit” (simplement “oblit”, sense voler fer sang) a la llengua pròpia en una ciutat valenciano parlant, com és Tavernes, en una platja majorment valenciano parlant, com és la de Tavernes. I a l’Estatut i a la Llei del Valencià.
 
Algú haurà d’assumir-ho per què és de suposar que el “cotxe” s’haura limitat a locutar allò que li han manat.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo anava a portar uns paquets d'arros, macarrons i farina, a les hores, ara que els porten els castellansparlant.