L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 15 d’agost del 2012

Una més del PP: retalla a l'ensenyament públic i augmenta les subvencions a la concertada


La Generalitat ha incrementat 4,3 milions d'euros en ajudes als centres concertats que imparteixen Batxillerat. S'ha de recordar que el Consell del PP ja  va acordar el passat 27 de juliol augmentar enguany fins a 27,6 milions d'euros les subvencions als col·legis i instituts concertats.

L'augment de 4’3 milions ha estat possible gràcies a una transferència de 7,45 milions realitzada pel Govern central. En principi, eixos fons havien de destinar-se de manera íntegra a finançar llibres de text i material didàctic per als centres públics, però com la Generalitat ja ha abonat l'ajuda de llibres, la Conselleria d'Educació podia gastar eixos diners en diverses coses.

 ¿Quines? es preguntareu. Doncs augmentar la subvenció del pròxim curs per a  llibres de text i material didàctic en la pública; incrementar les ajudes de menjador; dotar de més recursos als centres públics; contractar més interins; reduir la ràtio d'alumnes per aula i, com no, augmentar els fons per als col·legis i instituts concertats.

I ¿a veure si endevineu quin ha escollit la Generalitat del PP? Xe, que llestos sou! Heu encertat! Ha triat  l'última opció: augmentar la dotació per als concertats. I cada dia més retalls a la pública! Cada dia més desmantellament dels serveis públics!

Una decisió amb la qual la Generalitat del PP deixa ben palesa la seua política de reforçar els centres concertats. El vicepresident del Consell i exconseller, José Císcar, i la seua successora en la cartera d'Educació, María José Catalá, han reiterat en incomptables ocasions la intenció de la Generalitat d'impulsar l'ensenyament concertat en l'àmbit educatiu.

- Segons la premsa d'ahir
-

2 comentaris:

Un Jubilat ha dit...

Es vergonyós,este any deixaràn de rebre les beques de menjador molts xiquets-tes que'ls pares estàn en situacións precaries i en canvi la consellería aumentarà les subvencions a l'escola concertada.A les properes eleccións que'ls tornen a votar.SINVERGÜENSES.

Estruch ha dit...

Les concertades tenen dret a viure, doncs hui per hui estàn cobrint una manca de places que la pública no oferix, açí tenim l'exemple dels dos colegis concertats que oferixen unes 700 places a més de la línea, obligatoria, en castellà, i que de tancar, crearía un problema i grós en el poble, però estic d'acord que no a costa de la pública : es deuen de previndre diners per a les dos mentres al menys, la pública no cubrisca les necessitats socials.