L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 3 d’agost del 2012

Compromís demana en el Congres de Diputats mantindre l'IVA reduït per a les falles


Baldoví en una intervenció en el Congrés de Diputats
El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha presentat una Proposició No de Llei en la Comissió de Cultura que es debatrà en la tardor perquè es mantinga l’IVA reduït en totes les indústries relacionades amb les festes tradicionals.

Joan Baldoví ha indicat sobre la pujada de l'IVA efectuada pel PP que “pujar l’IVA en este sector, suposa una intromissió directa en els ingressos de moltes famílies valencianes. A més, és una forma d’entorpir el manteniment de les festes valencianes per excel·lència”.

El mateix Joan Baldoví, amb Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, i el diputat a les Corts Valencianes Fran Ferri s’han reunit amb la junta directiva del Gremi d’Artistes Fallers, per parlar de les seues reivindicacions i les repercussions de la pujada de l’IVA en 13 punts en el sector.

Compromís ha recordat que la pujada que ha fet el PP de l’IVA deixa els artistes fallers en una situació d’incertesa ja que treballen sota pressupost i el del pròxim any ja està tancat. Es desconeix com i qui va fer-se càrrec de pagar aqueix increment de 13 punts però tot apunta que seran els artistes fallers els que s’encarreguen de fer front al pagament.

Baldovi (primer per l'esquerra) i Fran Ferri (segon per la dreta) en una reunió a Tavernes
 Altres punts tractats en la reunió de Compromís amb el Gremi d’Artistes Fallers ha estat la implantació del títol d’artista faller en la Formació Professional. El diputat Fran Ferri, s’ha oferit a supervisar la seua correcta implantació i ha manifestat que “es tracta d’una oportunitat de professionalitzar aquesta disciplina artística regularitzant-ne la formació”.

Durant la reunió s’han tractat també la situació de la ciutat de l’Artista Faller. Compromís proposa convertir-lo en districte cultural protegit i la conveniència d’apostar , amb incentius positius per vies com l’oberta per la Universitat Politècnica de València per a materials de combustió més neta que recuperen l’espectacularitat de la cremà.

Compromís ha posat a disposició del Gremi el seu treball als ajuntaments, a les Corts Valencianes i al Congrés dels Diputats, mentre el Gremi ha emplaçat als representants de Compromís a una futura visita als tallers el mes de setembre per mantindre la via de contactes i col·laboració. 
-

7 comentaris:

Enrique Estruch ha dit...

Altra magnífica iniciativa de Baldoví, cada dia m'agrada més este polític,estic pensant seriosament en votar-li les properes nacionals, com a un vot de castic als de sempre i a lo de sempre ...

Anònim ha dit...

Enrique han eixes idiologies es normal ahon estas,"fora de la politica".iva el tenen que pagar tots conforme es diga y el problema esta en els contrats qui el tinga mal redactat que dude que ells sl tingen mal, de normal sempre o casi sempre es posa que es cobrara el iva en vigor,si vol cobrar el de hara , que facture ya,segur que el material el comprara hara.no saveu ya que fer per ser noticia

Estruch ha dit...

Estimat amic anónim : Si no estic en política activa en estos moments es perquè no he volgut, tin-ho per segur, i si ara torne a ella, es perquè veig un grau de crispació tripartit-PP que no m'agrada gens i pense que es hora de que algú es pose pel mig i treballe sols pel bé del poble sense mirar ideologíes .

I en quant a les falles, son cultura i esta no deu de ser penalitzada amb un impost digne del millor dels ocis : Si considrem la cultura sols com a oci, mal, però ben mal anem, no creus ? .

Anònim ha dit...

Aleshores Estruch, et podem considerar el nostre salvador? El nostre mesies?

simplement Enrique Estruch ha dit...

Doncs no, soc simplement una persona normal com qualsevol altra que es pogau trovar pel carrer, però que te unes inquietuts que no veu reflexades en les actuals opcions politiques , inquietuts que li consta compartix amb altra gent, i que per això es fica en política, sols soc i pretenc això ( els mesianismes i salvadors eu deixem per a eixos demòcrates , la majoría d'esquerra, de boqueta que purulen per ahí, i sobretot per l'America del Sud ) ,una persona normal i corrent .
I si no , pregunteu-li als que realment em coneixen, entre ells alguns dels vostres tan estimats polítics locals, no vos pareix?

Anònim ha dit...

Vaig a contar-te no una història ficció sinó una veritat com un temple. Perquè no et confies no et passe igual.

En unes eleccions locals, a Tavernes, i ja fa prou anys, una opció que es presentava no va aconseguir representació. Va obtindre no arribava als 400 vots i aleshores amb uns 16.000 habitants crec que la cosa estava sobre els 460-480, segons els votants d'aquell any.

Anava jo uns dies després de les eleccions amb el seu cap de llista per Tavernes, un cap de llista molt, molt conegut i ben considerat, i el va parar un veí que es va autoqualificar allí mateix de bon amic d'aquest candidat: "Xe quina llàstima que no vages eixit, perquè jo i la meua familia t'hem votat".
El candidat un poc irònicament li va dir: "No passa res. Realment ja no em crec res, perquè amb tu crec que són uns 1.500 els que m'han dit el mateix i no hem arribat als 400 vots".
No es acudit, ni història ficció. El candidat era el president de l'unica falla que hi havia aleshores a Tavernes, amb més de 1100 socis.

Atenció que eixa història es repeteix. No oblide voste que va passar el maig del 2011. Hi havia formacions que deien que en tenien tres i quatre segurs. I no en tingueren cap de regidor. Crec que tu no estaves molt lluny d'alguna d'eixes.

Pren-ho com un consell. No digues blat, fins que no el tingues al sac.

E ha dit...

Ja eu se , eu he passat amb Unió Valenciana, el any que em traguerem 4 si ens a vern votar tots els que dien que els havíen votat ... al menys el doble . I el any que no em traggurem cap, el mateix.
Jo no se si , primer, em presentaré, segon si a soles o en companyía ( el mes segur es que el segon ), tercer si encapsalaré o no cap de llista (el més segur es que no salvo si em presente a soles , no tinc obsesió ninguna per calfar silló )i quart si en trauré/m algún ( I més en la rebaixa de 17 a 13 regidors, serà prou difícil per a partits xicotets salvo que tinguen un encapsalament atractiu ) , però sí se que almenys a alguns es entrarà cagatxola de voremos sols presentar-mos i plantarà les orelles de cara a altres eleccions, sols per això ja valdrà la pena el presentar-se , o no ? .