L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 13 d’agost del 2012

Compromís és el grup parlamentari més productiu de Les Corts Valencianes . La coalició encapçala en nombre d’iniciatives per diputat al parlament valencià.



Grup Compromís en les Corts Valencianes

Compromís és el grup més productiu del parlament valencià, ja que és el que més activitat parlamentària per diputat ha registrat en Les Corts Valencianes en el que portem de VIII legislatura. La coalició d’esquerres, verda i valencianista ha presentat fins ara un total de 6.318 iniciatives i sol·licituds, el que suposa 1.053 per diputat. El grup popular amb 186 iniciatives presentades, 3,38 per diputat és el que menys activitat presenta del parlament valencià. El grup socialista ha registrat un total de 8.335 iniciatives la qual cosa suposa 252,57 per diputat, mentre que el grup d’EU ha presentat 2143 iniciatives, 428,6 per diputat.

Entrat en l’anàlisi d’estes dades destaca allò referent a les Proposicions de Llei; Compromís, n’ha presentat quatre en el que portem de legislatura, sobre l’alliberament de l’AP7, prevenció d’accidents laborals, dació en pagament de vivendes hipotecades i la creació d’un registre de regals a càrrecs públics. El PP no n’ha presentat cap, mentre que PSPV i EU han presentat una Proposició de Llei cadascun en esta VIII legislatura.

En quant a sol·licituds de documentació reclamades al Consell, Compromís també destaca en nombre total amb 2.224, molt per damunt de les 490 d’EU, les 286 dels socialistes i una presentada pel grup popular.

Compromís també ha sigut el grup que més Proposicions No de Llei de tramitació ordinària ha registrat amb un total de 208, front ales 184 d’EU, 83 del PSPV i 58 del PP.

Des de Compromís s’ha destacat que estes dades són una referència de la labor de control al govern valencià que s’està realitzant des de la coalició, així mateix marquen una alternativa clara a les polítiques de retallades i desmantellament de l’estat del benestar que està realitzant el PP.

Així mateix des de Compromís s’ha volgut remarcar la gran aportació ciutadana que hi ha darrere d’estes iniciatives registrades en Les Corts Valencianes, que en molts casos han partit de propostes directes que els ciutadans han fet aplegar als seus representants.
 
Nota de Compromís també arreplegat per EuropaPress
 
-