L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 23 d’agost del 2012

La normalitat ja és total a la platja de Tavernes


  

La platja de Tavernes ha recuperat la normalitat de qualsevol dia d’estiu una vegada passada la falsa alarma de possible contaminació de les aigües davant l’aparició ahir d’una gran taca que s’estenia des del Brosquil fins a vora Gandia.

Segons hem pogut confirmar, les analítiques de les aigües han presentat un resultat correcte i no presentaven cap problema per què onejara la bandera verda.  Igualment ens han dit que tota la taca era fitoplancto i restes d’algues, majorment de la familia de la poseidona, l’alga verda que forma les praderes submarines del Mediterrani. 

Cal rebutjar per tant i lamentar les falses alarmes que es creen i propaguen sense cap fonament del tipus que era brutícia provinent de les partides arrosseres de Cullera, una opinió que encara aquest matí s’escoltava per la platja a pesar de les noticies aparegudes en la premsa i que atribuen la taca a algues en descomposició.

La taca ha arribat a assolir una extensió de vora 10 km de llargada, i segons la Generalitat s’ha format per una proliferació de fitoplancto que no presenta cap simptoma alarmant, i si es va prohibir el bany va ser per precaució, mesura que va prendre Tavernes però també Cullera i Xeraco.

El fitoplancto és un conjunt d’algues, en gran part microscòpiques, que hi ha en la mar de forma natural i que, segons la Generalitat, hauria tingut aquests dies un creixement molt gran per les altes temperatures. L’anàlisi de les aigües de les platges és una pràctica habitual i no ha detectat cap problema aquests dies, és a dir, no hi havia bacteris en les aigües. Igualment s’ha indicat que la taca ja porta alguns dies acostant-se i allunyant-se de la costa i que de cap manera es tracta de materials abocats, ni olis ni vessaments des dels arrossars.
-