L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 10 d’agost del 2012

Tavernes celebra la festivat de Sant Llorenç


Antiga ermita (desapareguda) de Sant Llorenç al Teularet
La diada de Sant Llorenç tradicionalment era una de les grans festes de l’estiu valler junt al Dia de la Sang. En ambdós casos, i com encara passa, es muntava un vistós porrat on la gent del poble podia comprar cacau, tramussos i el torrat, a més d’algunes llepolies per als més menuts.

Antigament l’ermita de Sant LLorenç s’alçava al Teularet fins que l’autopista va abligar a tombar aquella ermita construïda al més pur estil valencià rural i en compensació, ens varen construir la que ara hi ha al Racó Joana.

El temps han anat canviant la manera de la celebració del dia. Ara mateix i com passa amb el Dia de la Sang, ja no es festa local i fins i tot la devoció al sant màrtir, un diacà romà que va ser cremat en la parrilla, ha anat a la baixa. Els vallers i vallers estem a punt de perdre una part de les nostres tradicions, cosa que vol evitar un grup de veïns que enguany s’ha posat com a meta l’anada a peu a l’ermita, com sempre s’ha fet, i ha organitzat una romeria que ha eixit a les 10 des de l’església de Sant Pere per tal d’arribar abans de les 11’30 a l’ermita, on s'ha fet  una missa en honor del sant. 


El Grup de Muntanya Valldigna ha donat a conéixer que hi participarà en el porrat oferint la degustació de productes tradicionals de la Valldigna i informació sobre les principals rutes de senderisme i BTT de Tavernes i la Valldigna.

I un any més el Festival Sete Sois Sete Luas tindra presència en la festa. A les 20:00h. està prevista l’actuació de Carles Dénia (País Valencià). 


Una imatge de l'actuació musical del 2011 (GMV)
Carles Dénia presenta, en format de quartet, un recorregut pel repertori dels seus últims dos discs. Una primera part dedicada al cant d’estil i la música tradicional valenciana amb “Tan alta com va la lluna” i una segona dedicada a "El paradís de les paraules", el seu últim treball dedicat als poetes de l’orient d’al-Àndalus.
El cantant i músic gandià ha rebut durant els últims anys nombrosos premis entre els quals s’ha de destacar el Premi Ovidi Montllor 2009, l’Altaveu Frontera 2010, millor disc de l’any 2011 per a la Revista Sons i molt recentment ha estat novament premiat, i per partida doble, en els Premis Ovidi Montllor 2012 pels millors arranjaments i millor disc de l’any 2011. Aquest reconeixement també ha arribat a l’escena internacional, on Carles Dénia desenvolupa bona part del seu volum de treball.
I no oblideu que la matinada de la nit de San Llorenç - si l'estat del cel ho permet - és una de les més aconsellables per a gaudir del fenomen conegut com "caiguda d'estrelles", o amb el nom popular de "les llàgrimes de Sant Llorenç".
-