L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 9 d’agost del 2012

PLENARI D’AGOST: L'ajuntament aprova amb el vot en contra del PP destinar 23.798 euros a obres i millores municipals


El consistori, amb els vots a favor del govern municipal i el vot en contra del PP, va aprovar dilluns una modificació de crèdit per poder destinar 23.798 euros a una serie de millores i obres entre les quals es troben:

- El pagament de l'excés d’obra feta en la remodelació interior del Camp El Vergeret (Pla PIP) i de la qual no es fa càrrec la Conselleria.

- La inversió de 10.000 euros en equips esportius de poble i platja. S’ha hagut de dotar aquesta partida perque l’Ajuntament puga rebre una subvenció de 15.000 euros per a material esportiu.

- Instal·lar nou aire condicionat en el centre de salut de la platja (1.900 euros).

- Equipament de mobiliari (1.773 euros)

- Millores que s’han fet en les obres d’adequació de l’entrada a la platja (2.780 euros)

Aquestes obres i millores es financien amb la baixa aconseguida en el concurs per adjudicar la redacció de l’avantprojecte de la nova depuradora (una baixa de 21.033 euros) i de la baixa en unes obres a l’antic edifici sindical de la Plaça Major (de 2.764 euros).

Com hem dit, el PP va votar en contra d’aquestes obres i millores. Però és que, a més de que s'oposava a les millores esmentades, el vot en contra del PP implicava també un vot en contra de la subvenció de 15.000 euros que l’Ajuntament de Tavernes ha de rebre de Diputació per equipament esportiu.
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin motiu va donar el PP per a votar en contra? Com pot explicar-se el seu vot?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Que era una baixa de redacció de l'avantprojecte de la nova depuradora i volia que els guardaren per a destinar-los en alguna cosa de la futura (cada dia que passa més futura) nova depuradora.

I clar el PP no volia tindre en compter què quan per concurs l'Ajuntament aconsegueix una baixa, eixos diners de menys que es gasta es pot destinar a altres necessitats. De fet es el que tota la vida s'ha fet, PP inclós: destinar les baixes a altres necessitats.

Com a exemple: Es com si una familia pensa gastar-se 400 euros amb un tratge i li costa 350 al final. Que diguera: ara eixos 50 euros de baixa els guardem per si de cas comprem d'aci quatre o cinc anys un nou tratge.

Una cosa semblant volia el PP: eixos 20.000 i escaig d'euros que els aguardaren a vore si d'aci anys fan falta per a la depuradora.

Anònim ha dit...

Hem de tindre en compter que estem parlant d'uns diners que hi havia previstos per pagar la redacció de l'avantprojete de la depuradora. Sobre 180.000 euros.

Es a dir, l'ajuntament havia destinat eixos diners per això en concret i en obrir les pliques dels contractes hi ha una empresa que oferta fer el treball per 21.000 euros menys del previst. Això es la baixa.

Vol dir que l'Ajuntament es gasta 21.000 euros menys dels que havia destinat. Ara eixos diners que s'estalvia l'Ajuntament els pot gastar en allò que vulga. No te cap obligació de destinar-los a cap partida de la futura depuradora.

Això es conegut per gats i gossos, però sembla ser que no ho sap el PP, encara que ell ho ha practicat constantment en el seua govern, les baixes destinar-les a altres coses.

Si això no es poguera fer hi hauria un informe en contra d'il·lgalitat, cosa que no s'ha produït.

Hi havia que buscar alguna excusa per votar en contra i eixa va ser: que volien que eixos diners es destinaren a alguna cosa de la depuradora, quan no es precís ni cal ni es obligació legal.

L'ajuntament determina que fer amb les baixes i això va fer el govern: destinar-les a altres inversions. Jo crec que en el fons el PP no volia que es millore el centre de salut de la platja, ja sabem que esta en contra de la sanitat publica, ni vol que es destinen diners a equips esportius ni a altres millores. Eixe es el motiu pel que votaren en contra: no volen que es faça res i nomes fan que entorpir com han fet en el riu Vaca i el projecte de canalització.
I encara en vorem de mes grosses.

Anònim ha dit...

Anonim de les 17:35,com pots saver si nia informe o no?dius molta informacio verdadera,deus de estar dins del nou govern?eres la cotorra y publiques en anonim?

Estruch ha dit...

No te cap d'explicació, jo estava allí i l'argument de Ferrando em va pareixer totalmen feble i sense cap de base, sols oposar-se per oposar-se a algo, per eixé camí no ens trovarem mai.

Anònim ha dit...

Ni cotorra ni govern. Simplement assistent al ple i escoltar com el PP no va recolzar els seus arguments diguent que n'hi havia informe en contra,per tant deduisc que no hi ha. Saber-ho, la veritat, saber no ho se, pero es deduix. Ja s'haveren encarregat els del PP de dir-ho que el govern actua en contra dels informes.

I no cal ser regidor ni cotorra per saber algunes coses sobre com funciona l'administració.

Anònim ha dit...

Deus de saver que mes de un 10% a la baixa no es deu de adjudicar cap proyecte ya que es baixa perillosa,estara ben adjudicat?disculpa pero deduir no es afirmar con has fet.estava en el pleno y no es va palar

Anònim ha dit...

Clar que no es va parlar d'eixa baixa, perquè això no era cap punt de l'orde del dia.
I si vas als plens ja sabras que això es va tractar en el seu moment i es va dir ja fa mesos: en actubres es va adjudicar la redacció de l’avantprojecte de la depuradora a una UTE (Abacal Ingenieros Consultores, Integral i KM Proyectos) per un preu de 142.800 euros, IVA a part. Es va firmar el contracte a novembre.
Ara es parlava i es decidia en que es gastava la baixa.

En quant a això del 10% si es baixa temeraria jo tinc entés que es considera baixa si es 25 punts percentuals inferior al pressupost base de licitació o si es 10 punts percentuals inferior a la mitjana aritmetica de les ofertes presentades, amb algunes correccions.
I tenim que pensar que quan es va adjudicar els tecnics municipals i la mesa de contractació ja dirien la seua i no es va dir res en el seu moment que s'oposaren.

Anònim ha dit...

Sera en alguns departaments o seqsions.
En els de construccio es el10%baixa temeraria y teu dic per experiencia.

Anònim ha dit...

Experiencia perquè has tingut que vore com a polític en urbanisme a com a tècnic? Com a tècnic sembla ser que no.

Cal vore la Directiva 2004/18/CE del Parlament Europeu i del Consell del 31 de març del 2004.

O el RD 817/2009, de 8 de maig que desenrotlla la llei 30/2007, del dia 30 d'octubre.