L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 21 d’agost del 2012

L'agència nuclear belga recomana de tancar la central de Cofrents




El director general de l'Agència Federal Nuclear belga (AFNB), Willy De Roovere, ha demanat que es tanquen les vint central nuclears fetes per l'empresa holandesa Rotterdam Droogdok Maatschappij. 

Entres les afectades per l'avis està Cofrents i els motius que De Roovere argumenta són els greus defectes trobats a la central de Doel III, amb més de vuit mil fissures al dipòsit. Per tant cal una revisió urgent de les centrals amb dipòsits  construïts per l'empresa holandesa.

De Roovere va dir també que Doel III es tancaria probablement al setembre perquè no se'n podia garantir la seguretat donada la condició de les fissures, ni tampoc se'n podia canviar el dipòsit.

El comissari d'Energia de la Unió Europea, Gunther Oettinger, ha recomanat la revisió de les centrals 'amb el màxim rigor', però eixa decisió l'ha de prendre cada Estat afectats. La vintena de reactors afectats per l'avís del regulador belga són repartits per tot el món, 10 als EUA i altres 10 a Europa.

Fins ara,  ni el govern espanyol del senyor Rajoy ni el autonòmic del PP encara no han dit res.

-