L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 8 d’agost del 2012

Compromís denuncia que el PP ha ordenat reduir el medicament als malalts de colesterol


Compromís ha tingut coneixement que l'Agència Valenciana de Salut ha remès una circular dirigida al personal mèdic dels centres de salut en la qual s'estableixen nous protocols a l'hora de subministrar medicació als pacients amb colesterol alt.

Aquest escrit estableix que, a partir d'ara, en la sanitat pública valenciana el tractament farmacològic de la dislipidemia --colesterol alt-- solament es prescriurà quan la xifra de colesterol total supere els 320 mil·ligrams per decilitre (mg/dl), ha informat la coalició en un comunicat.

Compromís ha explicat que, fins avui, la xifra de colesterol total a partir de la qual es prescrivia tractament farmacològic se situava entre 200 i 250mg/dl, com estableixen totes les guies del Ministeri de Sanitat i els tractats mèdics.

Compromís ha assenyalat que "la mesura adoptada pel Govern del PP de no tractar amb medicació a les persones que tenen el colesterol alt fins els indicadors més alts és injusta i estúpida".

"És injusta perquè empitjorarà la salut de les persones, per tant empitjorarà la qualitat de vida dels ciutadans, sobretot d'aquells que no tinguen accés a la sanitat privada", ha lamentat la portaveu Mònica Oltra, qui ha afegit que "a més és una mesura estúpida perquè si el que està feta és per a estalviar diners el que va a aconseguir és tot el contrari".

I és que amb nivells alts de colesterol "hi ha risc de patir malalties del cor, circulació sanguínia" i, per tant, "aqueixos tractaments quan les persones ja estan malaltes són moltíssim més cars". "Ens anem a estalviar un i ens anem a haver de gastar cent".

Oltra ha posat l'accent que "a la llarga aquesta mesura el que va a produir és l'augment de persones malaltes, persones que ja hagen de ser hospitalitzades, hagen de ser operades o sotmeses a tractaments que ens van a eixir moltíssim més cars que amb la campanya de prevenció de l'augment del colesterol i de tractament de les persones que tenen el colesterol alt segons els paràmetres que se seguien fins ara".

PREGUNTES DIRIGIDES A ROSADO

Compromís ha registrat una sèrie de preguntes en Les Corts Valencianes dirigides al conseller de Sanitat, Luis Rosado, per a conèixer els motius pels quals s'ha pres aquesta mesura i si han valorat "les conseqüències negatives" que pot tenir sobre els usuaris de la sanitat pública valenciana.
-

3 comentaris:

Estruch ha dit...

Em dia ahir un metge que quant ú te nivells de colesterol de 350, ja no li valen pastilletes, ja es cosa més seriosa.

Un Jubilat ha dit...

Já no tenen suficient carregant-se la Sanitat Pública,ara volen carregar-se també als malalts.P.P. Dimisió ¡JA!

Estruch ha dit...

Lo bó es que ara jo, que tinc 200 i em prenc una pastilleta tots el dies, ja no tinc legalment colestrerol :
Així de segur que acabaran amb el déficit ... o amb els pacients, una de dos, que també es altra forma d'estalviar, no vos pareix ?.