L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 16 d’agost del 2012

El Grup Muntanya Valldigna denuncia abocaments de fem al barranc de l'Ull de Bou, al Cambro.



La Secció de Voluntariat Ambiental del GMV ha denunciat abocaments incontrolats de fem a la zona del barranc de l'Ull de Bou, en la partida del Cambro de Tavernes. El GMV informa que efectua tasques de vigilància per a prevenció d’incendis forestals i controla l'abocament incontrolat de fem en la comarca, amb especial interés en les zones emblemàtiques i d'esbarjo.

És durant les tasques de vigilància quan han detectat abocaments de deixalles en diferents zones, però molt nombroses al barranc de l'Ull de Bou, encreuament amb el camí del Cambro on podem trobar: productes fitosanitaris, bosses, pots de plàstic, restes d'animals morts, etc.

El GMV demana a l'administració corresponent que pose les mesures necessàries per a preservar les muntanyes netes, a l'hora que s'intensifique la vigilància rural per a detindre o denunciar a les persones que fan mal al nostre territori. 
 

La situació de neteja de muntanyes i barrancs del País Valencià ha estat tema d’aquests dies després de l’incendi de la Torre de les Maçanes (Alacant), que se suma als altres que hem patit en un dels estius pitjors quan incendis en les últimes dècades. Sindicats i oposició ha criticat la política de retalls del PP que ha fet abaixar els mitjans dedicats a prevenció.

Precisament i en aquest context, segons publica “El Pais”, ahir CCOO va denunciar que la supressió del Programa Pamer, finançat pel Govern de l’Estat i que possibilita que els ajuntament contracten aturats per a manteniment i recuperació de l’entorn natural ha suposat a les comarques valencianes l’eliminació d’uns 2.123 contractats.

El sindicat trau aquestes conclusions a partir de la darrer memòria disponible del SERVEF i ha recordat que el programa Pamer cobreix les activitats de desbrossament de matorral en zones arbrades de les muntanyes, manteniment de tallafocs, sendes i àrees recreatives en les muntanyes, així com la neteja i condicionament del llit dels barrancs i de les rieres de barrancs i rius, com seria el cas de l’Ull de Bou. 

- Segons el GMV i El País
-