L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 14 d’agost del 2012

Un nou atac a l’ensenyament públic: El PP vol contractar “becaris” per a impartir anglés en el Pla Trilingüe. La política del PP implica més contractes en precaris.


 
El Pla Trilingüe del PP pot arrancar aquest pròxim curs amb 329 mestres "becaris" mileuristes en Educació Infantil per a fer classe en eixa llengua estrangera. La conselleria d'Educació va anunciar ahir la convocatòria de 329 beques d’English Helper o assistent en classe d'anglès en l'etapa d'Infantil.

Els aspirants a aquestes beques han de tenir menys 36 anys i haver finalitzat Magisteri en els últims cinc anys i estar en possessió del nivell B2 d'anglés. La beca serà de vuit mesos, compresos entre l'1 d'octubre de 2012 i el 31 de maig de 2013, i la dotació econòmica de cadascuna d'elles serà d'1.000 euros mensuals bruts. La Conselleria no especifica si cotitzarà a la Seguretat Social per aquests mestres d'anglés "becaris". El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils, a partir de l'endemà al de la publicació de la convocatòria.

Els becats tindran un horari màxim de 30 hores setmanals, que es podran repartir entre dos centres docents públics. L'objectiu oficial dels becaris serà "assistir al professorat titular, acompanyant-lo com a observador", però segons el Consell, actuaran "com a model lingüístic en anglès, suport al programa plurilingüe que s'implemente en els centres de destinació i reforç de les destreses orals de l'alumnat".

Subterfugi per a no contractar professors

El Sindicat de Treballadors del País Valencià (Stepv) ha anunciat que estudien recórrer aquesta convocatòria en els tribunals perquè els becaris "usurparan les funcions dels mestres".

El STEPV ha indicat que "en lloc de contractar docents, tiren mà de becaris, als quals imposen pitjors condicions laborals doncs els exigeixen 5 hores setmanals lectives més que a un mestre d'Infantil però per la meitat del seu salari brut".

També la Federació de Treballadors de l'Ensenyament (FETE) de la UGT ha qualificat les beques com a "subterfugi per a no contractar mestres".
 
- Basat en "levante-EMV"

1 comentari:

Un Jubilat ha dit...

Les cetrals sindicals que denuncíen estes actuacións davant els organismes pertinents i que esta gentola no facen el que vullguen si nó,el que'ls permitixca la lley.Si els deixem anar ens deixaràn nets de drets.