L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 23 d’agost del 2012

Compromís demana proves per captors ultrasònics a Confrents, les mateixes que a Bèlgica han permés detectar defectes en el contenidor del reactor nuclear.



Juguen amb les nostres vides, amb la nostra salut i posen en perill la supervivència del nostre territori en cas de greu accident nuclear. No volem ser alarmistes, però eixe és el resultat de les polítiques del PP en el cas de la central nuclear de Confrents, segon ha denunciat Compromís.

El seu diputat Joan Ponce ha posat en relleu que “lluny d'afinar les tècniques de control de riscos”, la propietària de la central de Cofrents, Iberdrola, va demanar al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) de modificar “a la baixa les mesures preventives”,  una petició que va ser atesa al juliol de 2011 “en perjudici de la seguretat nuclear”'.

Compromís ha afirmat que si aleshores ja va considerar desgavellada la rebaixa de mesures preventives, ara després del que s’ha trobat a Bèlgica el que hauríem de demanar és la dimissió de tot el CSN, a més del tancament de les nuclears.

I que s’ha trobat a Bèlgica? Doncs fa uns dies ho comentaven ací: a la central nuclear belga Doel-3 s’havien trobat esquerdes perilloses en el contenidor del reactor i s’havia tancat de manera cautelar. Cal saber que el contenidor de la central belga és “germà” del de Cofrents i fabricat per la mateixa empresa, la holandesa Rotterdamsche Droogdok Maatschappij.

Cal fer les mateixes proves que a Bèlgica

Compromís reclama que s'apliquen a Cofrents les mateixa proves que  a la central Doel-3:  un mètode nou d'anàlisi mitjançant captors ultrasònics i que ha revelat l'existència de fins a 8.000 esquerdes menudes en el contenidor del reactor belga. Totes aquestes esquerdes havien passat desapercebudes per altres mètodes.

Per tant, "és urgent que els responsables de l'energia atòmica es paren a pensar seriosament què s'estan jugant quan pretenen estalviar-li costos de manteniment a Iberdrola a força de posar-nos a tots en perill'.


El diputat Ponce ha sol·licitat que les proves a la central de Cofrents siguen realitzades per agents independents i no per l'empresa propietària. I és que ¡oh, casualitat! a Doel (Bèlgica) només s'han detectat les esquerdes quan ha estat l'agència de control nuclear d'aquell país qui les ha efectuades, mai quan ho feia la propietària.

-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

cotorra el responsable de seguretat nuclear de cofrents(de uns 32 anys) te relació amb una tal Regina, veïna de tavernes. Potser ens podria aclarir alguna cosa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ací té sa casa i té el correu electrònic o via comentari si ho vol fer.
De tota manera, no crec que estiga autoritzat per a parlar de les seues tasques en fòrums com aquest.

Estruch ha dit...

No caurà eixa breva, estàn muntats en el xollet i no volen que es sàpiga res de mal de la seua mamelleta.

De totes formes, si algún dia es decidix a fer-nos una conferéncia, conteu amb el profesor Martinez per a replicar-li : De segur que no vol.

Bello. bello, antinuclear. ha dit...

Xè, tu, que la tenim a seixanta kilometres en linia recta, i al mateix riu orogràfic. Normalment marca la eixida prioritaria dels vents,el mateix riu.Mireu l'exemple de l'Ebre.
Pobra Valldigna i les tarongetes si passa alguna cosa que altra, per mìnima que siga !!
Adéu collita de VALLDIGNENCS I VALLDIGNENQUES, adéu estalvis de tota una cultura històrica.
No hi haura Déus que es fiquen entre la magnitud de la tragèdia i el pobres mortals. De segur.