L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 8 d’agost del 2012

Compromís denuncia que el PP margina el valencià a través del Decret de Plurilingüisme


El grup parlamentari Compromís ha mostrat el seu rebuig al Decret de Plurilingüisme aprovat pel Ple del Consell del PP. El diputat de la coalició Josep Maria Pañella ha manifestat que “el decret ha estat aprovat pel govern del PP d’una manera prepotent fent oïdes sordes a tot allò que se li proposava al respecte des de tota la comunitat educativa i suposarà la marginació del valencià del nostre sistema educatiu”.

Pañella ha fet èmfasi en que el Decret suposa una vulneració dels objectius que marca la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià perquè no garanteix la competència lingüística de l’alumnat en la nostra llengua al final dels cicles educatius obligatoris.

Compromís considera que “el decret parteix del fals posicionament de considerar que el valencià i el castellà estan en igualtat de condicions de normalitat lingüística en el nostre territori, cosa que no és certa”. No cal ni dir, per ser massa sabut per tots, que el valencià tot i ser llengua oficial està minoritzada i en desequilibri i per tant “és imprescindible afavorir mesures que garantisquen l’aprenentatge i el coneixement de la llengua en el nostre sistema educatiu. El decret suposa un clar retrocés respecte a la situació actual”.

Pañella ha lamentat que “la política educativa del consell es faça d’esquenes a tot el sector educatiu, i no tinga en compte els posicionaments ni dels sindicats, ni de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes, ni d’organitzacions com Escola Valenciana”.
-