L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dijous, 23 d’agost del 2012

SÍ que hi ha Festes Majors




No sabem a qui se li haurà ocorregut la boja idea d’anar escampant pel poble que enguany no hi ha Festes Majors. Són comentaris i rumors falsos que no es corresponen amb la realitat: enguany, com tots els anys, hi ha Festes del Poble, i amb no grans canvis respectes a altres anys, excepció feta de la retallada per la crisi econòmica municipal que ha fet prendre algunes mesures.

L’única cosa més cridanera és la decisió de l’Ajuntament de no programar actes oficials durant el dilluns 17, dimarts 18 i dimecres 19. ATENCIÓ: Això no vol dir que eixos dies no hi ha res programat. Les entitats i associacions que així ho desitgen podran programar actes esportius, culturals i fins i tot algun espectacle. 

Seria el cas, si finalment arriba a bon port, de l’Associació de Comerciants que té en ment programar alguna coseta en la Plaça Major la nit d’eixos tres dies per animar el veïnat i així també potenciar els seus objectius. No cal ni dir que la UE Tavernes, el CB Tavernes, entre altres clubs,  segurament també aprofitaran eixos dies per activitats esportives i /o presentació dels equips. Vaja, com altres anys.

Per tant i a falta de confirmació oficial i tancar la programació les festes s’iniciaran el divendres dia 14 per la nit amb “la Festa Estelles” i el dia 15 serà el torn de les xarangues, el pregó, la “baixà” del Crist i la nit de balls populars. El diumenge dia 16 tindrem el tradicional Festival de Bandes i el dilluns, si no hi ha canvi de darrer moment, la paella gegant per als majors. A tot això, eixe cap de setmana s’obriran a la visió del veïnat i del jurat els carrers engalanats, i com es habitual, cada carrer es programarà les seues activitats.

Però el nucli fort de les Festes Majors será a partir del dijous dia 20 amb la nit de les paelles i la seua revetlla, el divendres serà el ball de disfresses amb una bona orquestra a la Plaça Major i el dissabte la “pujà” del Crist al Calvari, com a activitats més significatives, que no úniques, d’eixos dies.

I els “bous al carrer” que tornen dijous dia 20 fins el dissabte 22 amb la solta a migdia i enguany s’anuncia igualment un bou a la nit per al dissabte 22.

Són a grans trets la programació NO oficial de Festes del Poble, i que hem pogut saber. Com veieu, pocs canvis respecte a altres anys.  Ara només cal la confirmació oficial i detallada dia per dia amb totes les activitats i horaris: les culturals, esportives, recreatives i religioses.

O siga que això  d’“enguany no hi ha festes” , res de res. Més senzilles i més centrades cap al fi de la setmana en els actes més significatius. 
-

21 comentaris:

Anònim ha dit...

S'agrairïa que ens avisareu amb un article com aquest quan siga oficial la programació de festes del poble, mes que res per a la gent que estem fora i no podem conseguir un llibre de festes. Gràcies

La Cotorra de la Vall ha dit...

Quan siga oficial la programació informarem de seguida.
Com hem dit, eixa és la base a grans trets quan estem encara a més de tres setmanes de l'inici i s'ultimen els detalls.

Anònim ha dit...

Ja se sap qui fa el llibre de festes?

La Cotorra de la Vall ha dit...

La Veu Comunicació

Anònim ha dit...

Dos preguntetes amics

La realitzacio del llibre s'ha triat a concurs?
Si es fan, sabeu si els dos dissabtes de festes faran orquestres i on les faran?
Gracies.

La Cotorra de la Vall ha dit...

L'Ajuntament no aporta cap euro al llibre de festes i aquest es paga a partir de la publicitat que l'empresa i/o el/els professionals que el fan han de buscar.

¿I que rep l'Ajuntament per "concedir" la tasca de fer un llibre a un professional i/o empresa? Simplement un determinat nombre d'exemplars de manera gratuïta que són els que es reparteixen després i l'Ajuntament envia als seus compromissos.

Així ha funcionat i funciona el llibre des de fa any, anys i anys.
Qui el fa, se'l curra i es busca la vida per pagar-lo i cobrar el seu treball.

Les sol·licituds es presenten a l'Ajuntament amb uns projectes, idees de redacció, projecte de finançament... del llibre, i es la regidoria de festes qui, suposem que oits els tècnics i estudiats, els projectes, atorga la confecció. Cal assegurar un mínim de qualitat, encara que l'Ajuntament també hi col·labora amb la recerca de fotos, convidar a personalitats del poble a fer alguns articles... ( No penseu mal, a nosaltres no ens han convidat).

Com hem dit, així es fa anys i anys que funciona. encara que algunes vegades s'ha elegit algun artista plàstic en concret per dissenyar portada o maquetar.

No sabem res en concret d'orquestres encara.

Anònim ha dit...

Les festes en este poble son molt aburrides.la gent aprofita pa anarsen de viatge per no quedarse asi i aguantar la gorrina que mos porten com es xavi castillo i pep botifarra sense dexarmos la merda de obrim pas que mos tenim que tragar per obligacio.antes montaben una placa de bous i per lo menos ten anaves ahi i teu pasabes be mirant el bous.ara ni veus bous ni res.yo el any pasat no vag ni asomar a vorels.ara els consejals i el alcalde si que heu vegeren pues tenien un palco pa ells i eps seus enxufats

Anònim ha dit...

Tranquils .els llibres de festes son pa ells.yo seguramemt no hen tindre per la cotorreta segur que si que entindra.la cotorreta i tots els seus aplegats

La Cotorra de la Vall ha dit...

No el preocupes que si ens fas arribar la teua adreça com que en tindrem de llibres a cabassos te'n farem arribar un.

Anònim ha dit...

L'1 de juny el web de l'Ajuntament va publicar les bases per a presentar propostes per a fer el llibre de Festes, amb el següent titolar:

Fins al dilluns 11 de juny es poden presentar propostes per a editar el llibre de festes majors de Tavernes

Ací teniu l'adreça.

http://tavernes.es/val/noticies/100-noticies-ajuntament/820-fins-al-dilluns-11-de-juny-es-poden-presentar-propostes-per-a-editar-el-llibre-de-festes-majors-de-tavernes-

Estruch ha dit...

No estic d'acord en el qualificatius del anónim de les 16:39, sobre tot en quant a Pep Botifarra, i encara que no m'agradà gens Castillo : I es que hi a qui tot l'autocton li fa pudir.. a lo millor el podrit es ell, no vos pareix ?

Indesidenter ha dit...

Coincidesc amb tu, Estruch, quant a la valoració que fas sobre els qualificatius que l'anonim dóna a Pep Gimeno "Botifarra".
Eixe anònim el primer que desmostra és que no sap ni qui és Botifarra ni l'ha escoltat mai. Contra això, eixa burrera i incultura, no hi podem fer res.

I m'alegra saber Estruch que t'agrade Botifarra encara que si només l'has vist en les fires d'este estiu del Parc del Molló (com tu vas dir ací en un comentari) t'he de dir que del Pep Gimeno que veieres al que es veu amb una orquestra o rondalla valenciana i amb un teatre, la diferencia és tanta com entre un cotxe del 1900 i un F1 d'Alonso.

I parla mal l'anònim d'Obrint Pas, l'únic grup internacional que tenim ara per ara els valencians i damunt cantant amb la nostra llengua, quan segur que no sap ni qui són i ho demostra no saben ni escriure el seu nom..

Ara estic segur que ha dit el que ha dit precisament perquè fan música valenciana i en valencià.
Un cas més d'utoodi pur i dir. Fes-t'ho vore per algun psiquiatra, anònim de les 16:39 o acabaràs malament.

Anònim ha dit...

Quin dia ve Obrint Pas?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Qui ha dit que ve Obrint Pas?

Lavalldigna ha dit...

Crec que les festes locals s´haurien de cel.lebrar en una mateixa setmana, com fam a la majoria de pobles.
con més tard es facen, més mal oratge i amb el perill d´una gota freda...
Esperem que no i que tothom passe unes Bones Festes!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que començar un dissabte amb la "baixà" i acabar el dissabte següent amb "la pujà" es celebrar-se en una mateixa setmana, com fan en la majoria de pobles.

Quan el tema del mal oratge que comentes, només recordar que actualment no se celebren com es feia fins fa unes decades i durant més de cent anys.
Fins els anys 60-70 les festes començaven el darrer dissabte del més, i era prou normal que fins i tot les festes de Tavernes se solaparen amb les de Gandia, que tots sabem són fins el 4 octubre.

bonic ha dit...

Es a dir els valencians no tenim dret a escoltar els cantants valencians. Sols que no eixen ni per la Televisió Valenciana, que també lloga a gent de fora del País, i forma burrera com la que solem llegir. Visca Valencia, vsica la nostra llengua estudiada i respectada. Que s'acabe la incultura, dominadora del que s'ha de fer i del que no, per exemple Xavi castillo, denunciant amb un parell i des del seu art als corruptes que tenim, alguns als altars de la hipocresia.

anonim criticat ha dit...

Art dius del xavi castillo eixe es un subnormal seguit per nilers.de subnormals.mes com.tu, per a la resta l`incultura es la que vos done la gana ademes tots.no.som.ni mestres ni funcionaris tan doctes com vosté o es que per a escriure la mrua opinio ho tinc q portar a la reial academia valenciana de la llengua? escric com em.passa pel... dictadors censuradors i el botifarra un altre retrassat. cutres tots i obrint pas pero del cami cap a la sequia. ara.mel publiques per a que continuen.diguent les barbaritats que tu cotorreta dels collons vols que diguen. moniatos tots comencant per l anonim de l`esctiptura i acabant per el de visca valencia passant per estruch el enterao

Anònim ha dit...

Jajaja deurien contractar a este individu per a festes, amb un teclat i una pantalla gegant, ens riuriem un poc!

Anònim ha dit...

Lladren, insulten, diuen brofegades... això vol dir que els pica, que s'estan fent bé les coses. I vore'l o vore'ls tan recremats i que no toquen bola ¡ mira que fa goig!

Anònim ha dit...

A l'anonim criticat:
recordar-li que és ell qui comença criticant a tots i a dir bestieses.

I una pregunta: si no vas anar als bous, com saps que l'alcalde i regidors tenien un cadafal per a ells i convidats?
Això és mentira i a més de ser un mentirós, escrius d'oida, del que t'han dit.
I també parles d'oida perquè tu ni has vist mai X. Castillo ni has sentit Obrint Pas. El teu cervell de mosquit no dona per a entendre els acudits de Castillo ni és capaç de apreciar la música d'Obrint Pas.
Que anem a fer si la gent com tu sous així de burros i de tanta poca personalitat.